Haberler

Kaymakam Şenol Koca Cudi Dağı'ndaki Tünel Çalışmalarını İnceledi

Şırnak'ın Cizre İlçe Kaymakamı Şenol Koca, Cudi Dağı'nda yapılan yeni yeni Şırnak karayolundaki tüneli yerinde inceledi.

Şırnak'ın Cizre İlçe Kaymakamı Şenol Koca, Cudi Dağı'nda yapılan yeni yeni Şırnak karayolundaki tüneli yerinde inceledi.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Cizre'yi Şırnak'a bağlayacak olan yol ve tünel çalışmaları incelemelerinde yetkililerden bilgi aldı. Yol yapım çalışmaları ve Cudi Dağı'nın içinden geçen tünel çalışmalarını denetleyen Kaymakam Koca, yolun tamamlanması ile birlikte Şırnak-Cizre arasındaki mesafenin 46 kilometreden 26 kilometreye düşeceğini söyledi. Kaymakam Şenol Koca, "İlçemize teşriflerinde Cizre-Şırnak karayolunu yerinde inceleyen Sayın Bakanımız Binali Yıldırım; yolun ikinci kısım tünellerinin ve iki tüneli birbirine bağlayan viyadüğün yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine müteahhit firma inşaatlara hız verdi. Birinci kısım tüneller tamamlandı. Bugün ise ikinci kısım tünellerin ilk 25 metresine ulaşmış bulunuyoruz. Toplam uzunluğu 800 metre olan ikinci kısım tüneller ile 390 metre uzunluğundaki viyadüklerin 2014 yılı mayıs ayına kadar tamamlanacağını bekliyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın tüm Şırnaklılara yolun 2014 temmuz ayında açılacağı sözünü verdi. İlgili firma bu tarihe kadar Cizre-Şırnak karayolunu tamamlamak üzere tüm çalışmalarını devam ettirmektedir. Bu yolun tamamlanması ile birlikte Şırnak Cizre arasındaki ulaşım çok rahatlayacaktır" dedi.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca incelemelerini tamamladıktan sonra yol şantiyesinde bulunan teknik personel ve işçilerle sohbet etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şenol Koca Şırnak Cizre Cudi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title