Haberler

Kastamonu yerel haberleri: Atatürk'ün Kastamonu'yu ziyaretinin 97. yılı coşkuyla kutlanıyor

Güncelleme:

Kastamonu haber: Atatürk'ün Kastamonu'yu ziyaretinin 97. yılı coşkuyla kutlanıyor Şapka ve Kıyafet İnkılabının 97'inci yıldönümü, ilan edildiği Kastamonu'da kutlanmaya başlandı Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'yu ziyareti ve ziyaret sırasında sırasında "Bu şerpuşun, adına şapka denir" sözüyle ilan ettiği...

Atatürk'ün Kastamonu'yu ziyaretinin 97. yılı coşkuyla kutlanıyor

Şapka ve Kıyafet İnkılabının 97'inci yıldönümü, ilan edildiği Kastamonu'da kutlanmaya başlandı

KASTAMONU - Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'yu ziyareti ve ziyaret sırasında sırasında "Bu şerpuşun, adına şapka denir" sözüyle ilan ettiği Şapka İnkılabının ve 97'inci yıl dönümü, kentte kutlanmaya başlandı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Ağustos 1925 tarihinde Kastamonu ziyareti sırasında "bu şerpuşun, adına şapka denir" sözüyle tarihe geçen Şapka ve Kıyafet İnkılabı, 97'inci yıldönümünde coşkuyla kutlanıyor. Atatürk'ün Kastamonu'ya giriş yaptığı Saraçlar Mahallesi Olukbaşı mevkiinde düzenlenen yürüyüşle başlayan kutlamalara çok sayıda vatandaş katıldı. Kastamonu Belediyesi bandosu eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanına kadar devam etti.

Yürüyüş sırasında Türk inkılap tarihinde ilk inkılap olarak tarihe geçen "Şapka ve Kıyafet İnkılabı" kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 2 kilometrelik alanı kortej halinde yürüyen kalabalık, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Kastamonu Valisi Avni Çakır ile Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun çelenk sunmasının ardından, Merkez Ortaokulu halk oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen halkoyunu gösterisi ilgiyle izlendi.

Buradaki etkinliğin ardından Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişinde çekilen fotoğrafların yer aldığı Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan "Atatürk'ün Kastamonu Fotoğrafları" sergisi açıldı. Açılış kurdelesiyle birlikte Vali Çakır ve Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, beraberindeki heyetle sergide yer alan fotoğrafları inceleyerek görevlilerden bilgiler aldı.

Törende konuşan Vali Avni Çakır, 97 yıl önce 23 Ağustos 1925 yılında Atatürk'ün en uzun Anadolu ziyaretlerinden bir tanesinin Kastamonu'ya olduğunu belirterek, "8 gece Kastamonu'da kalmıştır. Hemen hemen o zamanki ilçelerimizin tamamını gezdi. Bizlerde her yıl 23 Ağustos'ta Atatürk'ün Kastamonu'ya geliş etkinlikleri bir takım etkinliklerle kutlanıyor. Bilindiği üzere Atatürk, bu ziyaretinde Şapka İnkılabını da ilimizde gerçekleştirmiştir. Bu anlamda bu ziyaret ilimiz için de son derece önemli. Bizler de pandemiden dolayı iki yıl bu etkinliklere ara vermiştik. Bu yıl nispeten pandemi şartlarının da iyileşmesiyle Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişlerini bir takım etkinliklerle kutluyoruz. Kastamonu insanı her zaman vatanının milletinin yanında olmuştur. Kurtuluş Savaşında çok büyük kahramanlıklara imza atmıştır. Dolayısıyla bu savaşlarında başkomutanı Atatürk'tür. Bu yüzden Gazi Mustafa Atatürk'ü bağrına basmış, bu günde sevgisi azalmadan artarak daha da büyük devam ediyor. Bizlerde hem kamu görevlileri hem de Kastamonulular olarak onun ve şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmaya gayret ediyoruz" dedi.

Bir grup kadın ise günün anısına Cumhuriyetin ilk yıllarının modası olan şapkalarla etkinliklere katıldı. Şapka ve Kıyafet İnkılabı etkinlikleri bir hafta boyunca defile, panel ve sergi gibi çeşitli etkinliklerle sürecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kastamonu Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek?
title