Haberler

Denizli'de 2012'de 4 Bin 647 Trafik Kazası Oldu

Güncelleme:

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kentte geçen yıl meydana gelen 4 bin 647 trafik kazasında 36 kişinin hayatını kaybetti.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir kentte geçen yıl meydana gelen 4 bin 647 trafik kazasında 36 kişinin hayatını kaybettiğini,  4 bin 153 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Denizli Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu'nun haziran ayı toplantısı Vali Abdülkadir Demir başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıda konuşan Vali Demir, karayolu trafik kazalarının, dünya çapında ölüm, yaralanma ve sakatlanma nedenleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

" Denizli'de 2013 mart ayı sonu itibari ile kayıtlı 341 bin sürücü belgesi ve 306 bin tescilli araç bulunuyor. 2012 yılında Denizli'de meydana gelen 4 bin 647 trafik kazasında 36 vatandaşımız hayatını kaybetti, 4 bin 153 kişi ise yaralandı. İlimizde meydana gelen trafik kazalarının önüne geçilmesi için denetimlerin etkisini artırmak amacıyla trafik teşkilatı, personel ve araç gereç yönünden güçlendirilmiştir. Bu konuya ilişkin olarak karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek, trafik kazası riski ve kural ihlali yapma sıklığı olan yol bölümlerinde, yol kullanıcıları üzerinde algılanan yakalanma riskini artırmak ve karayolunda seyreden sürücülerin trafik kurallarına uygun hareket edip etmediklerini daha etkin bir şekilde denetlemek amacıyla 'Elektronik Denetim Sistemleri' ile trafik denetimleri yapılmaktadır. Ayrıca toplumun tüm kesimlerinin trafik güvenliğine katkı sağlamasına yönelik başlatılan uygulama ile ilimizde halen 561 fahri trafik müfettişi görev yapmaktadır."

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 2010 yılı mart ayında yapılan toplantısında karayolu trafik ölümlerini ve yaralanmalarını dünya ölçeğinde yüzde 50 azaltmak amacıyla 2011–2020 yılları arasınının "Karayolu Güvenliği İçin 10 Yıllık Eylem Dönemi" ilan edildiğini hatırlatan Demir, Türkiye'de 2012–2020 yılları arasında trafik kazası kaynaklı ölüm ve yaralanmaları yüzde 50 oranında azaltmak amacıyla hazırlanan "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı"nın 31 Temmuz 2012'de Başbakanlık Genelgesi ile yürürlüğe girdiğini, bu doğrultuda çeşitli kurumlarla eğitim çalışmaları yürütüldüğünü kaydetti.

Toplantıya Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İl Jandarma Komutanı Ferdi Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Karayolları 27. Şube Şefi M. Sait Arıduman ve ilgili daire müdürleri de katıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title