Haberler

"Karantina Obezitesine dikkat"

Güncelleme:

"Karantina Obezitesine dikkat" Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgını sürecinde evlerinden çıkmayan vatandaşları karantina obezitesine karşı uyardı Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü...

"Karantina Obezitesine dikkat"

Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgını sürecinde evlerinden çıkmayan vatandaşları karantina obezitesine karşı uyardı

SİVAS - Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgını sürecinde evlerinden çıkmayan vatandaşları karantina obezitesine karşı uyardı.

Çin'den gelip dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü (Covid-19) salgını ülkemizde de etkisini gösterdi. Salgın kapsamında birçok tedbir alındı. Vatandaşlara sokağa çıkmama konusunda uyarılar ve kısıtlamalar getirildi. Ev de kalan vatandaşlar ise bu süreçte yemek tüketimini artırdı. Sivas Medicana Hastanesi Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, evde kalan vatandaşları karantina obezitesine karşı uyararak bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Arslan, "Vücutta sağlığı tehdit edecek şekilde yağ birikmesi olarak tanımlayabileceğimiz obezite tüm dünya da bir halk sağlığı sorunudur. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezite artış göstermeye devam ederken pandemi sürecine girmemiz, korona virüsü salgınının başlaması obezite içinde ciddi bir risk oluşturdu ve karantinada döneminde artık sık duyacağımız karantina obezitesi kavramıyla karşı karşıyayız. Pandemi sürecinde evlerde geçirilen zamanın artmasıyla birlikte yemek yapmalarımız çeşitlendi mutfakta geçirilen süreç arttı, hareketsizliğimiz azaldı, ekmek yapımı aşamalarında denemeler yapmaya başladık. Bu süreç bizi adım adım karantina obezitesi sürecine götürdü olarak söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Obezite tek başına gelmiyor

Pandemi sürecinin iyi gittiğini belirten Diyetisyen Cansu Arslan, bu süreçte karantina obezitesini önlemenin hala mümkün olduğuna değindi. Arslan, "Biz bu karantina obezitesini önlemek istiyoruz çünkü biliyoruz ki obezite tek başına gelmiyor."diyerek sözlerine şöyle devam etti; "Obezite uyku apnesi, insülin direnci, karaciğer yağlanması, hiper tansiyon dediğimiz yüksek tansiyon, hiperlipidemi dediğimiz yüksek kan yağları profiliyle karşılaşmamız bizim için gerçekten risk faktörü oluşturuyor ve obez bireylerde felç, kanser riskinin daha fazla olduğunu biliyoruz. Bu sebeple hala zaman varken bu süreç olumlu bir şekilde devam ederken evlerde geçirdiğimiz zamanı verimli bir şekilde değerlendirmeliyiz. Yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermeliyiz. Gerekirse online uzaktan bir beslenme danışmanından destek almalıyız. Evlerde egzersizi arttırmalıyız. Gerçekten bu süreç bize bir stres yükü de getiriyor bununda farkındayız burada karşılaştığımız duygusal açlıkla yani bir fizyolojik açlık olmadan tamamı ile bir atıştırma hissiyatıyla yaklaştığımız duygusal açlığa dikkat etmeli önüne geçmeliyiz. Bunlara dikkat ederek tamamı ile karantina obezitesinin önüne geçmek mümkün böylece bu süreci daha sağlıklı atlatabileceğimizi unutmamalıyız. Sağlıklı bir besin olsa dahi bağışıklığımızı güçlendirecek bir besin olsa dahi sağlıklı olan besinleri de miktarına porsiyon kontrolüne dikkat ederek tüketmeliyiz. Ev içi egzersizlerimizi artırmalıyız. Duygusal açlıkla mücadele ederek bu süreci kontrol etmenin hala elimizde olduğunu unutmamalıyız.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cansu Arslan Karantina Haberler

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur?
Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title