Haberler

Karalar, Çukurova Ödülü'nü Yaşar Kemal'in Eşine Teslim Etti

9. Uluslararası Sanat Günleri kapsamında verilen 7. Çukurova Ödülü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından merhum Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban’a teslim edildi.

9. Uluslararası Sanat Günleri kapsamında verilen 7. Çukurova Ödülü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından merhum Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'a teslim edildi.

Merhum Yaşar Kemal'in sağlığında verilmesi düşünülen ancak yazarın ani rahatsızlığı ve beklenmedik ölümü üzerine kendisine teslim edilemeyen ödül onu temsilen eşine verildi. Yazarın İstanbul Vaniköy'deki evinde düzenlenen ödül töreninde Çukurova Sanat Girişimi Kurucusu, Çukurova Ödülü Seçisi Kurul Başkanı Çetin Yiğenoğlu, Çukurova Sanat Girişimi Sözcüsü Hülya Başak Ekmekçi ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar hazır bulundu.

ÖDÜL HEYKELCİĞİ MERHUM YAZARIN ÇALIŞMA MASASINDA

Çukurova Sanat Girişimi, Yaşar Kemal'e sağlığında verilmesi düşünülen ödülün yazarın 28 Şubat günü tedavi gördüğü hastanede vefat etmesi üzerine ailesine teslim edilmesine karar vermişti. Çukurova Sanat Girişimi, ödül heykelciğinin Yaşar Kemal'in ailesine sunma görevini Halk Temsilcisi sıfatıyla Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a vermişti. Özel ödül töreninde hazır bulunan Başkan Karalar, "Bu ödülü kıymetli yazarımızın değerli eşine sunmak benim için büyük bir onurdur" dedi. Ünlü yazarın İstanbul Vaniköy'deki evinde eşi Ayşe Semiha Baban, Yaşar Kemal'in yeğenleri Sadık ve Yeter Göğçeli'nin de hazır bulunduğu ortamda 7'inci Çukurova Ödülü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından eşine teslim edildi.

KARALAR: "ÖDÜLÜ VERMEKTEN ONUR DUYDUM"

Ödül sunumu sırasında oldukça heyecanlanan ve duygulanan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bu önemli ödülü verme görevinin halk temsilcileri tarafından şahsıma layık görülmesinden büyük bir onur duydum. Bugün burada bu ödülü yazarımızın kıymetli eşine teslim ediyorum. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Yaşar Kemal'in vefatından hemen önce Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nin adını Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi olarak değiştirmiştik. Bu ismin yazarımızın doğduğu topraklarda yaşaması, doğduğu topraklarda bulunan bir kültür merkezine verilecek olması da bizim için ayrı bir önem arz ediyordu. Yine Portakal Çiçeği Karnavalında Çukurova'nın İnce Memed'i Yaşar Kemal'i anmıştık" diye konuştu.

Eşi Yaşar Kemal'e 9. Uluslararası Sanat Günleri kapsamında verilen Çukurova Ödülü'nü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan teslim alan Ayşe Semiha Baban, ödül heykelciğini ünlü yazarın çalışma masasına yerleştirdi. Ödül töreninde oldukça duygulandığı gözlenen Baban, Adana'dan gelen heyete nezaketleri için teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeydan Karalar Yaşar Kemal Çukurova Seyhan Yerel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title