Haberler

Kamerunlu göçmenlerin kampına ilk Türkiye ulaştı

Güncelleme:

Kamerun'da yaşanan iç savaştan kaçarak Çad'ın başkenti Ncamena'ya göçenler için yapılan kampa ilk yardım Türkiye'den ulaştı.

Kamerun'da yaşanan iç savaştan kaçarak Çad'ın başkenti Ncamena'ya göçenler için yapılan kampa ilk yardım Türkiye'den ulaştı. 4 bin Kamerunlu'ya kurban eti dağıtıldı.

Birleşmiş Milletler raporuna göre Dünya'nın en fakir 3. ülkesi olan Orta Afrika ülkelerinden Çad'da Türk sivil toplum kuruluşlarının kurban dağıtımı devam ediyor. Başkent Ncamena'da kesimleri tamamlanan kurbanlıklar ülkede çeşitli bölgelerdeki vatandaşlara dağıtılıyor.

Kamerun'daki iç savaştan kaçarak Çad'a sığınan 4 bin kişi için oluşturulan kampa ilk yardım ise Türkiye'den ulaştı. Düzce, Kayseri, Konya ve Ankara'dan gönüllü olarak Çad'a giden Türk vatandaşları Kızılay ile birlikte Guilmey kampına giderek vatandaşlara kurban eti dağıtımı yaptı. İlk defa yardım geldiğini gören Kamerunlular ise sevinç gözyaşları dökerken, Türk vatandaşlara yoğun ilgi gösterdi. Kampa Kızılay ile birlikte katılan Enes Bektaş, "Dünya'nın en fakir üçüncü ülkesindeyiz. Kızılay'a bin 200 hayvan bağışı yapan 8 bin 400 kişinin hisselerini ülkenin dört bir yanında bir çok farklı bölgede devam ediyoruz. Guilmey kampına geldik. Burası Kamerun'da yaşanan çatışmalardan gelen vatandaşlar için yapılan kamp yeri. Yaklaşık 4 bin vatandaşa kurban eti dağıtacağız. Hayırseverlerin gönderdiği kurban hisselerini partner kuruluş ile birlikte tek tek dağıtıp onlara kurban olacağız, evlerine bayram olup şen olacağız" ifadelerini kullandı. - NCAMENA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamerun Türkiye Çad Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title