Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de

Güncelleme:

Muş'tan karayolu ile Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Yılmaz, Solhan İlçe Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, geçmişte huzur ortamının yeterince tesis edilememesinden, hayvancılıkta gerileme meydana geldiğini ancak son dönemlerde çözüm sürecinin de etkisiyle kırsal alanın yeniden canlandığını söyledi.

Muş'tan karayolu ile Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, Solhan İlçe Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'ı makamında ziyaret ettikten sonra Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince Çavuşlar köyü Süt Toplama Merkezinin açılışını yaptı.

Yılmaz buradaki konuşmasında, hayvancılığa elverişli olan Bingöl'ün süt işlemeciliği açısından çok büyük avantajı bulunduğunu bildirdi.

Yaşanan terör olayları nedeniyle hayvancılığın gerilediğini hatırlatan Yılmaz, "Geçmişte huzur ortamının yeterince tesis edilememesinden, hayvancılıkta gerileme meydana gelmişti. Ancak son dönemlerde çözüm sürecinin de etkisiyle kırsal alanın yeniden canlandığını görüyoruz" diye konuştu.

Daha çok insanın kırsal alana yerleştiğini, buralarda daha çok faaliyetin yapıldığını dile getiren Yılmaz, bunun en güzel örneklerinden birinin açılışı yapılan tesis olduğunu belirtti.

Hayvan sayısının, özellikle de kalitenin artırılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, bölgenin gelişme ve kalkınması için üretim kültürünün yaygınlaştırılmasıyla istihdam artışının sağlanacağını kaydetti.

DAP projesi kapsamında yapılan göletler sayesinde sulama alanlarının büyüyeceğini dile getiren Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki dönemde hem hayvancılığın hem de sebze ve meyveye dönük üretimin Bingöl'de daha çok üst seviyeye çıkacağına inanıyorum. Bunu da işleme tesisleriyle katma değere dönüştürüp, daha fazla istihdam ve pazarlama hacmini oluşturmuş olacağız."

Merkezin açılışının ardından Yılmaz, üvey annesi vefat eden AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun'a taziye ziyaretinde bulundu. - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl Solhan Muş Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title