Haberler

İzmir yerel haberi: Seferihisar'daki Söyleşiler İlgi Gördü

Güncelleme:

İzmir yerel haberi... Seferihisar Belediyesi'nin düzenlediği “Türkiye 2. Yüzyıla Hazır mı” söyleşilerinde bu hafta “İlk Yüzyılda Büyük Taarruz ve Mavi Vatan Jeopolitiği” tartışıldı. E. Tümamiral Cem Gürdeniz, Dr. Volkan Özdemir ve gazeteci Hasan Erel’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Sığacık Kaleiçi’nde yapıldı. Moderatörlüğünü gazeteci Çiğdem Akdemir’in yaptığı söyleşi büyük ilgi görürken konuklar Türkiye’nin geçmişten günümüze jeopolitik durumunu tartıştı.

Seferihisar Belediyesi'nin düzenlediği "Türkiye 2. Yüzyıla Hazır mı" söyleşilerinde bu hafta "İlk Yüzyılda Büyük Taarruz ve Mavi Vatan Jeopolitiği" tartışıldı. E. Tümamiral Cem Gürdeniz, Dr. Volkan Özdemir ve gazeteci Hasan Erel'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Sığacık Kaleiçi'nde yapıldı. Moderatörlüğünü gazeteci Çiğdem Akdemir'in yaptığı söyleşi büyük ilgi görürken konuklar Türkiye'nin geçmişten günümüze jeopolitik durumunu tartıştı.

Türkiye'nin dört bir tarafında deniz yetki alanlarını ve bu alanların önemini vurgulayan "Mavi vatan" kavramını gündeme taşıyan E. Tümamiral Cem Gürdeniz, söyleşide açık ve net mesajlar verdi. "Artık Türkler denize çıktı geri dönmeyecek. Türk dünyası adına daha da ileri gidecek" diyen Tümamiral Gürdeniz, tarihte de Türklerin Anadolu yarımadasına itilmeye çalışıldığını söyledi.

"TÜRKİYE TAMPON DEVLET DEĞİL"

Türkiye'nin denizlerdeki gücünün önemini de vurgulayan E. Tümamiral Cem Gürdeniz, tarihte Lloyd George'un isteğinin Türkleri Orta Asya'ya ve Asya steplerine geri göndermek olduğunu ama nasıl hezimete uğradığını anlattı.

Atatürk'ün 1 Eylül'de verdiği "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz" emri ile Türklerin yazdığı destanı örneklerle paylaşan Gürdeniz, "Biz denize aitiz. Anadolu deniz medeniyetleri üretmiştir. Oğuz Türklerinin kurduğu son medeniyet işgale en büyük yanıtı vermiştir. Yunanistan'ın en büyük hatasını bugün de denizlerdeki tavrı ile tekrarlıyor" dedi.1946'dan sonra Türkiye'nin tekrar tampon devlet yapıldığının altını çizen Gürdeniz "Türkiye'nin 21. yüzyılda artık ben tampon devleti değilim. Türk dünyasının bağımsız, denizlere engelsiz çıkan bir yarımada olarak deniz ve denizci devletiyim deme zamanı geldi" şeklinde konuştu.

Sevr haritasının halen gündemde olmasının kabul edilir bir tutum olmadığını vurgulayan E. Tümamiral Cem Gürdeniz, "Türkiye'yi kıtaya iten, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e erişimini engelleyen, Yunanistan'ın 12 milini kabul eden, Güney Kıbrıs'ın Yunanistan'ın ekonomik bölgesi olduğunu savunan rezil bir harita var. Bu haritaya karşı mavi vatan bir manifestodur. Artık Türkler 21. Yüzyılda denize çıktı geri dönmeyecek. Türk dünyası adına daha da ileri gidecek" diye konuştu.

Dr. Volkan Özdemir ise Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada insanlık tarihi açısından önemini, yurtdışında Atatürk'ü nasıl gördüklerini araştırdığını belirterek, "Dışardan bakmakla içeriden yaşamak farklı. Atatürk'ü dünya tarihinde önemli kılan özellik mazlum devletler için Atatürk'ün bağımsızlık savaşlarının öncüsü olmasıdır" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Volkan Özdemir Cem Gürdeniz Mavi Vatan Türkiye Yerel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title