Haberler

İzmir yerel haberi: Dikili'ye Çocuk Hakları Parkı

Güncelleme:

Gelen İzmir haberlerine göre Kente kazandırdığı yeni sosyal yaşam alanlarıyla dikkatleri çeken Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, çocukları da unutmayarak kalıcı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl ilk kadın heykeli ile Kadın Hakları Parkı’nı Dikili’ye kazandıran Başkan Kırgöz, Gazipaşa Mahallesi Sevgi Yolu’nun üst kısmında yapımı tamamlanan Çocuk Hakları Parkı ile birlikte Atatürk ve çocuk heykel figürlerini çocuklar ile birlikte açtı.

Kente kazandırdığı yeni sosyal yaşam alanlarıyla dikkatleri çeken Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, çocukları da unutmayarak kalıcı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl ilk kadın heykeli ile Kadın Hakları Parkı'nı Dikili'ye kazandıran Başkan Kırgöz, Gazipaşa Mahallesi Sevgi Yolu'nun üst kısmında yapımı tamamlanan Çocuk Hakları Parkı ile birlikte Atatürk ve çocuk heykel figürlerini çocuklar ile birlikte açtı.

Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda yurttaşın katıldığı açılış programında konuşma yapan Başkan Kırgöz;  "3 sene önce seçimlerde bir kenti en çok yaşayanlar çocuklar ve kadınlar demiştik. Göreve geldiğimiz günden itibaren tüm sosyal yaşam alanlarını elden geçirdik ve yenilerini kentimize kazandırdık. Bu alanların hepsi günün her saati çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizin güvenli ve konforlu kullanabilecekleri şekilde dizayn edildi. Bugün açılışını yapacağımız Çocuk Hakları Parkı'na modern oyun grupları kurduk. Hep birlikte sahip çıkalım, koruyalım" dedi.

Çocuk haklarının önemine değinen Başkan Kırgöz, "Çocuk Hakları kanunen ve ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama gibi hakların tanımlanması için kullanılan evrensel bir kavramdır ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmiştir. Oysa, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Birleşmiş Milletler'in yapmış olduğu bu evrensel tanımlamadan 69 yıl önce, 23 Nisan 1920'de Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açmış ve bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Ne mutlu bize ki; böyle bir liderimiz olmuş, böyle bir önderimiz var. İlke ve devrimlerinden sapmadan gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu anlamlı olayları sembolize etmek ve daha da içselleştirmek için bu güzel parkta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve çocuk heykel figürlerine yer verdik. Dikili'mize çok yakıştığına inanıyorum" dedi.

Adil Kırgöz, heykelin açılışını çocuklar ile birlikte yaptı.

Çocuk Hakları Parkı açılış programı kapsamında yüz boyama, balon şişirme etkinliklerinin yanı sıra Dikili Belediyesi tarafından hazırlanan hikaye kitabı dağıtıldı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Adil Kırgöz Çocuk Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title