Haberler

İstanbullu İşadamlarından Öğrencilere Çanta ve Kırtasiye Yardımı

İstanbul Elektrik-Elektronik ve Bilişim İhracatçıları Birliği tarafından, Van Ferit Melen ve Kadriye Sağdinç İlköğretim okullarındaki ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı.

İstanbul Elektrik-Elektronik ve Bilişim İhracatçıları Birliği tarafından, Van Ferit Melen ve Kadriye Sağdinç İlköğretim okullarındaki ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Kadriye Sağdinç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen hediye dağıtım töreninde bir konuşma yapan İstanbul Elektrik-Elektronik ve Bilişim İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, yeni başlayan eğitim-öğretim yılında Vanlı öğrencilerin heyecanına ortak olmak istediklerini belirterek, "Yeni eğitim-öğretim yılında heyecanınızı yerinde görmek istedik. Sizin heyecanınıza biraz daha heyecan katabilir miyiz diye burada olmak istedik. Sizlere küçük bir hediye takdim etmek istedik. Bu nedenle buralara geldik" dedi.

Doğuda öğretmenlik yapmanın zor bir görev olduğunu belirten Ebiçlioğlu, "Sizlerden ricam, öğretmenlerinizin kıymetini bilmelisiniz. Öğretmenleriniz kadar hayatta değerli hiçbir şey yoktur. Öğretmenler, insanda büyük izler bırakıyor. Hepinize yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diliyorum. Öğretmenlerinize de bu çabalarından,

bu gayretlerinden dolayı, şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum" dedi.

Törende bulunan ve kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ise, işadamlarının Türkiye ve dünyadaki başarılarına değinerek, "Türk işadamlarımız özellikle son yıllarda dünyaya damgasını vurmuştur. İşadamlarımız, bizim göz bebeğimizdir. Türkiye'nin yıldız olmasındaki en büyük değer iş adamlarımızdır" dedi.

İhracatın ülkemiz için önemine değinen Coşkun, ihracatın ülkeye döviz sağlamada önemli rollerinin olduğunu söyledi. Coşkun, "Özellikle deprem sonrasında yurdun dört bir yanındaki insanların Van'a yardımcı olmak için çaba sarf etmesi, büyük gurur vesilesi oldu. Depremden sonra bakıldığında bütün ülkemizin fedakar ve cefakar insanları buraya yağdı. Binlerce okul ve derslik yapıyoruz. Bu bizim için çok büyük gurur vesilesi. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü. Bugünde işadamlarımız, o kadar işin içinde, işlerini bırakıp ilimize gelmişler. Özellikle depremden sonra bize moral motivasyon olmak, eğitim-öğretim yılında sizleri ziyaret etmek ve siz değerli gençlere katkı sunmak istemişler. Bu aslında ülkemiz adına çok önemli bir mesaj. Ülkemizde birlik ve beraberlik açısından çok önemli. Bu anlamda ben sizler adına, Van halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Coşkun, Ebiçlioğlu ve İstanbul Elektrik-Elektronik ve Bilişim İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından öğrencilere hediyeleri dağıtıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Kemal Ebiçlioğlu Ferit Melen İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title