Haberler

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Erciş'te Çocuklara Veda Şenliği

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan gönüllü grup tarafından Van'ın Erciş ilçesinde depremzede öğrencilere yönelik verilen ücretsiz eğitimin sonunda 'umut çocukları' isimli bir veda şenliği düzenlendi.

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan gönüllü grup tarafından Van'ın Erciş ilçesinde depremzede öğrencilere yönelik verilen ücretsiz eğitimin sonunda 'umut çocukları' isimli bir veda şenliği düzenlendi.

Kışla Mahallesi'nde bulunan Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde düzenlenen şenlik programa Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Atilla Köse, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aylin Sözer Çapan, öğrenci velileri ile eğitim gören öğrenciler katıldı.

Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun programda yaptığı konuşmada, deprem sonrasında Türkiye'nin her köşesindeki vatandaşların birlik, beraberlik örneği göstererek bölgeye destek olduğunu söyledi. Bu birliktelikle, kardeşliğin ve bölünmez bütünlüğün bir kez daha göstermiş olduğunu belirten Vali Yardımcısı Coşkun, "Deprem sonrasında vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın psikolojik açıdan rehabilite edilebilmesi için hayırsever vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve üniversitelerimizin çeşitli destekleri oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin de bu konuda büyük destekleri oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Depremde bin dersliğimizi kaybettik, ama 2 bin dersliğimizi şu an yerine koymuş bulunuyoruz" dedi.

Programa mesaj yollayarak katılan, İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Ertepınar da, yaz okulunda emeği geçen herkesi çalışmalarından dolayı kutladı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aylin Sözer Çapan ise Erciş'e son sınıfta okuyan 6 gönüllü öğrencisi ile birlikte geldiğini, bu bağlamda yaz okulu oluşturduklarını söyledi. İlçe kaymakamı, belediye başkanı ve halkın sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını anlatan Çapan, "Yaz okulu kapsamında 6 gönüllü öğrencimiz ile birlikte 4-14 yaş arası çocuklarımıza eğitici ve spor etkinliklerinden oluşan bir program uyguladık. Ayrıca öğrenci ailelerimize de yönelik eğitimlerimiz oldu. Bu meyanda bizlere katkı sağlayan herkese üniversite yönetici ve çalışanları olarak şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ile Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, eğitime vermiş oldukları destekten ötürü İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aylin Sözer Çapan'a teşekkür plaketi verdiler. Program, öğrencilerin sunmuş oldukları çeşitli etkinliklerle son buldu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title