Haberler

İnönü Üniversitesi, İran Üniversiteleriyle İşbirliği Protokolü İmzaladı

İnönü Üniversitesi ile İran’ın Hemedan eyaletindeki iki üniversite arasında Bilimsel İşbirliği ve Mevlana Değişim Protokolü imzalandı.

İnönü Üniversitesi ile İran'ın Hemedan eyaletindeki iki üniversite arasında Bilimsel İşbirliği ve Mevlana Değişim Protokolü imzalandı.

İran'ın Bu-Ali Sina Üniversitesi ile Hamadan Tıp ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi rektörlerinin de aralarında yer aldığı İran heyeti, Malatya'da İnönü Üniversitesine gelerek bilimsel işbirliğinin yanı sıra öğrenci ve öğretim üyesi değişimini içeren konularda da görüşmelerde bulundu. Yapılan görüşmelerin neticesinde taraflar arasında karşılıklı olarak ikili protokoller imzalandı. Senato Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Bu-Ali Sina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansour Gholami, Hemedan Tıp ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyed Habibollah Mousavi Bahar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Bu-Ali Sina Üniversitesinden Dr. Yousef Aram ile Dr. Hossein Hajiaghaalizadeh katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Bu-Ali Sina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansour Gholami, Hemedan Tıp ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyed Habibollah Mousavi Bahar, üniversiteler arasında ikili olarak imzalanan "Bilimsel İşbirliği Protokolü" ve "Mevlana Değişim Protokolü"nün önemine değindi. Rektörler, konuşmalarında, imzalanan bu protokollerle hem ülkelerin hem de üniversitelerin daha çok yakınlaşacağını söyleyerek, ortak araştırma projelerinin yürütülmesi, akademik bilgi ve materyalin paylaşımı ve öğrenci değişimi noktasında yapılan işbirliğinin sevindirici olduğu söylediler.

Konuşmalardan sonra İnönü Üniversitesi ile iki İran Üniversitesi arasında ayrı ayrı "Bilimsel İşbirliği Protokolü" ve "Mevlana Değişim Protokolü" imzalandı. İmza töreninin sonunda İran Bu-Ali Sina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansour Gholami ile Hemedan Tıp ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyed Habibollah Mousavi Bahar, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e yanlarında getirdikleri ülkeleri ve üniversitelerine özgü çeşitli hediyeler takdim ederken, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik de konuklarına porselen fincan takımı ve kayısı paketi hediye etti.

Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum'un eşlik ettiği ve Yabancı Diller Yüksekokulu Farsça Okutmanı İsmail Söylemez'in de tercümanlık yaptığı konuklar, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Turgut Özal Tıp Merkezi, Karaciğer Nakli Hastanesi, Diş Hekimliği Hastanesi, Güneş Enerjisi Santrali, Bilgeler Yolu ve Kalegöl Otel'i gezdi. Ziyaretlerde Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi hakkında Prof. Dr. Serkan Polat, tıp fakültesinde uygulanan Tıp Eğitimi Modeli hakkında Dekan Vekili Prof. Dr. Üner Kayabaş, TÖTM hakkında Başhekim Vekili Doç. Dr. Dinçer Özgür, Karaciğer Nakli Hastanesi hakkında Karaciğer Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz konuk heyete bilgi verdi. Konuklara daha sonra Arslantepe Höyüğü, Ulu Cami ve şehir merkezi gezdirildi.

İnönü Üniversitesine bir günlük ziyaret gerçekleştiren İranlı heyet, Malatya'dan ayrılırken, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını belirterek teşekkür etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlana Sina İran Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title