Haberler

İnciri Olumsuz Etkileyen Dış Faktörler Sıkı Kontrol Edilecek

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, incir kalitesini olumsuz etkilediği düşünülen dış faktörlerin sıkı kontrole tabi tutulacağını belirtti.

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, incir kalitesini olumsuz etkilediği düşünülen dış faktörlerin sıkı kontrole tabi tutulacağını belirtti.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) tarafından yarın düzenlenecek olan 'incir' konulu toplantıya AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'ndaki görevi nedeniyle katılamayacağını açıklayan Mehmet Erdem, "AB Coğrafi İşaret Tescilli ilk Türk ürünü olan 'Aydın İnciri' ilimiz için olduğu kadar ülkemiz ihracatı açısından da büyük önem taşıyan bir üründür. 2016 yılı rekoltesi 72 bin ton olarak ilan edilen kuru incirin 8,5 TL olan taban fiyatı incir ihracatın yaklaşık yüzde 65'ini karşılayan Aydınımızın ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. 90'nın üzerinde ülkeye ihraç edilen Aydın incirinin kalitesinin ve bilinirliğinin arttırılması yönündeki desteğimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürecektir" dedi.

Aydın için incirin önemine vurgu yapan Erdem, "Aydın İnciri adını karalayan ve uygulanması yasak olan hidrojen peroksit kullanımının engellenmesine yönelik denetimler ve başta jeotermal tesisler olmak üzere incir kalitesini olumsuz etkilediği düşünülen diğer dış etkenler sıkı kontrole tabi tutulacaktır. Bu toplantı vesilesiyle 'Aydın İnciri'nin tescilli ürün olmasında büyük emek sarf eden Aydın Ticaret Odası Yöneticileri başta olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü personeline sektöre verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyor,2016 yılı kuru incir sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdem Aydın AK Parti Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title