Haberler

Iğdır'da Eğitim-öğretim Sorunları Çalıştayı

Iğdır Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın düzlemiş olduğu Eğitim-Öğretim Sorunları Çalıştayı başladı.

Iğdır Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın düzlemiş olduğu Eğitim-Öğretim Sorunları Çalıştayı başladı.

Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan çalıştaya Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Kızılkurt, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Aydın Eren, Iğdır Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Kaya'nın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve idari personel katıldı. Eğitim-Öğretim Sorunları Çalıştayı'nın ilk oturumu Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. Oturum Başkanı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz, çalıştayın açılış konuşmasında; "Eğitim-öğretimin niteliğini arttırmak için yapılacak olan çalışmaları planlamak, eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek, eğitim öğretim alanında yapılacak olan çalışmalara ışık tutmak, eğitimin niteliği ile ilgili gelişme ve değişmelere ilişkin durum tespiti yapmak, eğitim öğretimin niteliğini olumsuz etkileyen eksiklikleri gidermeye yönelik öneriler geliştirmek amacıyla bu çalıştayı yapıyoruz" dedi.

Eğitim-Öğretim Sorunları Çalıştayı'nda ilk olarak öğrenci kayıt işlemleri süreci konusu ele alındı. Bu konuda sunumunu yapan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personellerinden Metin Saftan; "Her birimin kendi kayıt bürosu oluşturulmalı. Kayıt yapacak personel, öğrenci otomasyon sistemindeki kayıt sürecini iyi öğrenmeli. Kayıt esnasında yapılan hataların düzeltilmesine ilişkin imkan var. (Kayıt silinebiliyor) Kayıt işlemlerini kolaylaştırma adına öğrencilere bilgisayar hizmeti sunulmalı, gerekli kırtasiye malzemeleri temin edilmeli, gerekli evraklar titizlikle kontrol edilmeli. Eksik evrak ile kayıt kesinlikle yapılmayacaktır" dedi.

Çalıştayın ikinci konusu olan muafiyetler alanında ise sunumunu yapan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Hopoğlu; "İntibak durumlarında öğrencinin ders yükünün artması, öğrenci açısından dezavantajdır, daha pratik olabilir. Muafiyet için karar veren komisyonların uzmanlık alanları derslere uygun olamayabiliyor. Bu nedenle farklı birimlerden komisyona üye alınabilir. Öğrencilerimiz muafiyet konusunda bilgilendirilmeli. Öğrenci muaf olabilecekken bilgisizlik nedeniyle muaf olamıyor. En başta kayıt esnasında öğrenciye bilgi akışı sağlanmalı. Muafiyet için istenen belgeler içindeki ders içeriğinin mühürlü, imzalı, kaşeli olması problem çıkartabiliyor. Çünkü zaten elektronik ortamda bu içerikler web sitelerinde ilan ediliyor. Bürokratik yükü kaldırmak adına bu durumdan vazgeçilebilir" ifadelerini kullandı.

Eğitim-Öğretim Sorunları Çalıştayı'nın ilk oturumunun son konusu da, danışmanlık yönergesi oldu. Danışmalık yönergesi konusunda sunum yapan Öğretim Görevlisi Alper Gülbe; "Yönergedeki kapsam maddesi on sekiz olarak yazıyor. Fakat yönergede yapılan değişiklikle on altıncı madde kapsamı belirtmekte. Bu nedenle gerekli düzeltme yapılmalı. Yönergemiz bir öğretim üyesinin baş danışman olarak atanması hükmünü içermekte. Danışman hocalarımızın mevzuatların güncel halini takip etmeleri ve öğrencilerini bilgilendirmeleri gerekmekte. Her yarıyıl sorunların dinlenmesine ve çözümlere ilişkin toplantı yapılmalı veya teke tek görüşmeler yapılmalı ve çözümler üretilmeli. Danışmanlık işlemlerine ilişkin yetkili birim yöneticilerinin denetim yetkisi mevcut. Özetle öğrencinin tüm sorunları ile ilgilenmeli ve gerekirse öğrenciyi yönlendirmelidir" diye konuştu.

Eğitim-Öğretim Sorunları Çalıştayı'nın ilk oturumu soru cevap bölümünden sonra sona erdi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Hakkı Yılmaz Iğdır Üniversitesi Tuncay Kaya Aydın Yerel Haberler

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Bakmadan Geçme

Ferdi Kadıoğlu hangi takımda oynuyor? Ferdi Kadıoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Türkiye'nin EURO 2024 ilk maçı ne zaman? Milli takımımız ilk maçını ne zaman, kimle oynayacak? Mert Müldür hangi takımda oynuyor? Mert Müldür hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Uğurcan Çakır hangi takımda oynuyor? Uğurcan Çakır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Altay Bayındır hangi takımda oynuyor? Altay Bayındır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Mert Günok hangi takımda oynuyor? Mert Günok hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Digitürk TRT Spor hangi kanalda 2024? Polonya Türkiye maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Polonya Türkiye maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Polonya Türkiye maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Polonya Türkiye maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Arda Güler neden yok? Polonya Türkiye milli maçta Arda Güler neden yok, sakat mı? EURO 2024 Arda Güler milli takımda mı? Basketbol şampiyonluk play off serisi kaç maç? #127936 Fenerbahçe Anadolu Efes hangi kanalda? Ortalama 70 olunca teşekkür alınır mı? Kaç puanla teşekkür alınır? 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 puanla teşekkür alınır mı? POL hangi takım? POL açılımı ne? 10 Haziran Salı yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? #129300
BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title