Haberler

İesob ve İzka'dan Yeni Proje

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle nitelikli işgücü yetiştirecek.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle nitelikli işgücü yetiştirecek.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteğiyle önemli bir projeyı daha hayata geçiriyor. "İESOB Nitelikli İşgücü Programları Projesi" ile piyasanın ihtiyacı olan kalifiye elemanları yetiştirecek. Projenin, Birlik Plaza'da yapılan tanıtım toplantısına, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyfullah Çevik ve İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'nun yanı sıra Ar-Ge Uzmanı Özgür Kirik, Genel Sekreter Özcan Kılkış Ar-Ge Müdürü Özgür Başarır, İZKA Genel Sekereteri Murat Yılmazçoban ile proje ortakları katıldı.

Proje hakkında bilgi veren İESOB Başkanı Zekeriye Mutlu, şöyle konuştu: " Türkiye'nin uzun yıllar en önemli sosyoekonomik sorunu olan işsizlik, yüksek düzeyini korumaya devam etmektedir. İşsizlik sorununu büyüten en önemli etkenlerin başında 'kalifiye eleman yetersizliği' yani başka bir ifadeyle 'mesleksizlik' gelmektedir. Mesleki eğitimin ekonomik yaşam içerisindeki öneminden hareketle İZKA, 'Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı' çerçevesinde proje çağrısında bulunmuş ve bu kapsamda İzmir kenti işgücü piyasasının gereksinim duyduğu mesleklere yönelik mesleki eğitimin yenilikçi yaklaşımlar yoluyla güçlendirilmesini hedeflemiştir."

Proje kapsamında Metal Teknolojileri alanında 40, Mobilya Teknolojileri alanında 40, Yenilenebilir Enerji Teknoloji alanında 40 olmak üzere toplam 120 kişiye eğitim verileceğini söyleyen Mutlu, "Projenin toplam maliyeti 764.320.80 TL'dir. 10 Nisan 2014'te başlayan proje 10 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecek" dedi.

Gediz Üniversitesi Rektörü Seyfullah Çevik de burada olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu projenin bir ortağı olmak bizi de onurlandırıyor, gururlandırıyor. İşte bugün biz buradaysak, gücümüzü bu kadar geniş bir tabanla birleştirerek katkı koymak adına buradayız. Bu kadar geniş tabanı olan bir projenin bir ayağının da üniversiteler olması gerekirdi zaten. Bu proje hem İESOB'un çok farklı alanlarının bir paydaşı olma, hem de buralara kalifiye eleman yetiştirilmesine katkı koymak adına üniversitelere fırsat veriyor. Artık güçleri birleştirme dönemi başlıyor. Bugün savaşta karşı karşıya gelen Amerika ve Japonya bile şirketlerini birleştirerek dünyayla rekabet ediyor. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına hepimizin katkı koyması lazım."

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban da, "İESOB'la olan birlikteliğimiz 2006'da başladı. İzmir'in kalınmasına yönelik toplantılara başkan Zekeriya bey her zaman destek veriyor. Biz ajans olarak aktif olduğumuz 2008'den itibaren dahil olduğumuz 8. projemiz. Bu projenin İzmir'in kalkınmasına büyük katkısı olacak" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Kalkınma Ajansı Gediz Üniversitesi Seyfullah Çevik Türkiye Yerel Haberler

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title