Haberler

Hilvan'da ÇATOM Kermesi

Güncelleme:

Hilvan'da, ÇATOM'da görevli usta öğreticiler, kursiyerleriyle birlikte maddi durumu iyi olmayan kursiyerler yararına kermes düzenledi.

Hilvan'da Çok Amaçlı Toplum Merkezinde (ÇATOM) görevli usta öğreticiler, kursiyerleriyle birlikte maddi durumu iyi olmayan kursiyerler yararına kermes düzenledi. Hilvan Belediyesi'nden alınan bilgiye göre; Hilvan Belediye Çay Bahçesi'nde düzenlenen ve maddi durumu iyi olmayan kursiyerlerin yararına düzenlenen kermese yoğun ilgi gösterildi. Usta öğreticilerin ve ÇATOM bünyesinde çeşitli alanlarda kurs gören kursiyerler, kermese katkı sağlamak amacıyla evlerinde yaptıkları mahalli yemekler ve tatlılar ile büyük destek verdi. Hazırlanan mahalli yemeklerin yanında kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları el sanatları ürünleri de kermeste yerini aldı.

Destek için Hilvan halkının da yoğun ilgi gösterdiği kermese katılan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "Gerek ekonomi ve gerekse de sosyal toplumda özgürleşen kadın o toplumun ilerlemesini sağlar. Kadınların kendi aralarında düzenledikleri yardımlaşma da örnek bir davranıştır" dedi. Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, kursiyerlerin hazırladığı oyalı yazmayı alarak yaşlı bir teyzeye hediye etti.

İki gün devam eden kermes için destek isteyen usta öğretici ve kursiyerler, kermeste elde ettikleri gelirle kursa gelen ancak kurs için gerekli malzemeleri maddi durumlarından dolayı temin edemeyen diğer kursiyerler için harcayacaklarını ifade etti.

Hilvan'da iki yıldan beri hizmet veren ve kadınların çeşitli dallarda kurs gördüğü ÇATOM, kadınlara iş istihdamı sağlamak amacıyla Hilvan Belediyesi ve Japonya Büyükelçiliği tarafından ortaklaşa projesiyle hayata geçirilmişti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Hilvan Belediyesi Hasan Aslan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title