Haberler

Her Şey Kesintisiz Enerji İçin

Batman’ın Sason ilçesinde aşırı yağış ve fırtına nedeniyle yıkılan 2 direğin yeniden tesisi için yapılan zorlu çalışma, Dicle Elektrik Dağıtım’ın zorlu koşullara rağmen nasıl özveri ile hizmet verdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Batman'ın Sason ilçesinde aşırı yağış ve fırtına nedeniyle yıkılan 2 direğin yeniden tesisi için yapılan zorlu çalışma, Dicle Elektrik Dağıtım'ın zorlu koşullara rağmen nasıl özveri ile hizmet verdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Dicle Elektrik Dağıtım, sorumluluk bölgesinde bulunan ve coğrafi yapısı nedeniyle ulaşımın adeta imkansız olduğu yerlerde dahi en kaliteli hizmeti sunmanın bir yolunu mutlaka buluyor. Bunun en somut örneği dün Batman'da yaşandı. Aşırı yağmur ve fırtına nedeniyle Sason ve çevresini besleyen yüksek gerilim hattını taşıyan direklerden 2'si devrildi. Devrilen direkler nedeniyle enerji hattı kopunca, ilçe ve bağlı köyleri karanlıkta kaldı. Bunun üzerine harekete geçen Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü ekipleri, adeta imkansızı başardı.

150 metrelik çimento kanalı

Ekipler, direklerin yeni bir fırtınada devrilmemesi için zemin bağlantısının çok daha güçlü olmasına karar verdi. Ancak yüksek gerilim direklerinin bulunduğu yere araçla ulaşma imkanı bulunmayınca, bazı kesimlerde naylon serilerek, bazı yerlerde ise sac levhalar konularak bir "çimento kanalı" oluşturuldu. Kazma ve küreklerle arazinin düzeltilmesinin ardından oluşturulan 150 metre uzunluğundaki kanal vasıtası ile de beton mikserinde hazırlanan çimentonun, direklerin bulunduğu yere dökülmesi sağlandı.

Enerjisiz kalmamaları için

Saatler süren çalışma başarı ile tamamlanarak ilçe ve çevresine yeniden elektrik verildi. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Yusuf Açar, zorlu ve çetin coğrafi şartlara rağmen müşterilerinin enerjisiz kalmaması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Açar, dağ başında devrilen direkleri yerine dikmek için de İl Özel İdaresi ve belediyeden destek aldıklarını belirterek, söz konusu kurum yetkililerine de enerji şirketi ve sabırla arızanın onarılmasını bekleyen ilçe halkı adına teşekkür etti. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Elektrik Dağıtım Yusuf Açar Batman Sason Yerel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title