Haberler

Hayırsever Araştırmacı Yazar İşcan 75. Anadolu Lisesine Yeni Kütüphane Kazandırdı

Osmaneli 75. Anadolu Lisesine hayırsever Nejat İşcan tarafından kazandırılan yeni kütüphane, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Osmaneli 75. Anadolu Lisesine hayırsever Nejat İşcan tarafından kazandırılan yeni kütüphane, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, hayırsever araştırmacı yazar Nejat işcan, Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, 75. Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Yiğit, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Her yaş gurubuna hitap eden kitapları bağışlayan hayırsever araştırmacı yazar İşcan, kitap sayısının şu an için bin 300 olduğunu, ancak 3 bine ulaşması için çalışacağını söyleyerek; kitapları okulun kütüphanesine kendi elleriyle yerleştirip gerekli düzenlemeleri yaptı. Nejat İşcan, konuşmasında, "İhtiyacı olan okullara benim 93'ncü kütüphanem oldu. Türkiye'de çeşitli illerde, ilçelerde, köylerde dahi kütüphane kurduk. Kurduğum kütüphaneler bütün konuları içeriyor. Ansiklopedileri bile koyuyorum, çünkü geçmiş yıllarda basılmış belgelerimiz, arşivlerimizdir. Kütüphanenin anlamı nedir? Arşivdir. Ülkenin arşivi bunlar, korumak zorundayız. Diğer ülkelere kendimizi nasıl anlatacağız, nasıl tanıtacağız. İşte bu kitaplarla onun için. İlk emir 'oku' olduğu için okuyalım, okuyalım, benim bütün felsefem bu" dedi.

Daha sonra söz alan açılışta söz alan Belediye Başkanı Münür Şahin, katkılarından dolayı araştırmacı yazar Nejat İşcan'a teşekkür etti. Başkan Şahin, "Değerli hocamız kırk altıncı kitabını yazıyorlarmış. Biz de kırk yedinci ve kırk sekizinci kitabını da bizimle Osmaneli ile tamamlamasını istiyoruz. Özellikle Osmaneli tarihi ve mimari olarak hocamızın çalışmalarını yapabileceği yer olarak düşünüyoruz. Belediye olarak hocamızın kitap çalışmalarında yanında olduğumuzu bilmesini isteriz. Okullarımıza yapmış olduğu desteklerinden dolayı tüm Osmaneli halkı adına, öğretmenlerimiz adına ve öğrencilerimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kütüphanenin açılışında konuşan Kaymakam Edip Çakıcı ise şunları dile getirdi;

"Çok manalı bir iş için bir araya geldik. Türkiye'de düzenli olarak az oranda kitap okunmakta. Böyle bir vasatta araştırmacı yazar Nejat İşcan gibi değerli insanların yaptığı katkı büyük önem arz etmektedir. Hocamız Nejat bey 93. Kütüphanesini Osmaneli 75. Anadolu Lisesinde açtı. Bin 300 kitap desteği söz konusu, ayrıca 15 adet de bilgisayar hediye etti. Biz, verdiği destek için teşekkür ediyoruz. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Büyük bir ihtiyacı giderdi. İnşallah 100.cü kütüphanesini de Bilecik'te, Osmaneli de tamamlar. Diğer okullara da desteği olursa seviniriz. Biz gereken desteği Nejat beye Belediye Başkanımızla birlikte verir, her türlü kolaylığı gösteririz. Devletimiz hiçbir konuda eksik kalmaz. Ama dışarıdan gelen destekler de eğitime büyük bir katkı sağlıyor. Biz bu noktada kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz." - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edip Çakıcı Münür Şahin Osmaneli Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title