Haberler

"Hayalimdeki Avrupa" Projesi Sona Erdi

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) Gençler Eylemde Programı Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri Kapsamında Yapılan "Hayalimdeki Avrupa" Projesi Sonuç Deklarasyonunun Yayınlanması ile Sona Erdi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) Gençler Eylemde Programı Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında yapılan "Hayalimdeki Avrupa" projesi sonuç deklarasyonunun yayınlanması ile sona erdi.

22-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen projede oturumlar, yaygın öğrenme metotları Non-Formal Education yöntemi ile yapıldı.

Deneyim paylaşımı ve katılımcıdan katılımcıya öğrenme şeklinde gerçekleşen eğitimlerde kolaylaştırıcı olarak Ulusal Gençlik Parlamentosu Danışma Kurulu üyesi Mehmet Sarıca, Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Coşkun, Ulusal Gençlik Parlamentosu Eğitim Koordinasyon Takımı üyesi Simay Kardeş, Dokuz Eylül Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü üyesi Şefik Emre Coşkun görev aldı.

Bir hafta boyunca yapılan etkinlikler sonucunda gençler endişelerini ve beklentilerini hazırladıkları duvar gazetesi ile dile getirdiler.

Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Coşkun, yaptığı açıklamada, "Tüm ülke gençlerinin endişeleri savaş, işsizlik, yoksulluk olduğu; beklentilerin ise daha hoşgörülü bir bakışın hakim olması şeklinde oldu. Katılımcılar ortak bir Avrupalılık bilincinin şekillendiği, ancak yerel halkın bu bilinçten yoksun olduğu, tanıtımın ağırlık noktası olarak tespit edilip, daha çok projelerin hazırlanarak bu projelerde en geniş halk topluluğuna ulaşılması gerektiği sonucuna varıldı. Avrupa'nın ortak kimliği self determinasyondan geçtiği herkesin eşit bireyler olarak ve kendi öz kültürlerini, bağımsızlıklarını koruyarak birlik içerisinde yer almasının birliği daha güçlü kılacağı şeklinde görüş belirtildi. Farklı kültürlerin Avrupa'nın zenginliği olduğu burada her inancın kendini ifade edebilmesi gerektiği kısıtlama ve engellemelerin ve asimilasyonun olmaması gerektiği sonucuna varıldı. Eğlence kültürü, yemek kültürü, yönetim kültürünün yaygınlaşması ile topluluğa üye ülkelerin bunların içinde kendilerine uygun olanlardan bir Avrupa ortak kültürü oluşturulabileceği bu kısa eğitimde ortaya çıktı" dedi.

Bir haftadır Silifke'de bulunan Avrupalı Gençlere Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından çeşitli tanıtım broşürleri, CD'ler ve Silifke ile ilgili kitaplar hediye edildi.

(MŞ-AB-Y) 30.06.2008 11:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title