Haberler

Hatay'dan Kısa Kısa

MHP Hatay Milletvekili Çirkin: ''Çapulcu bir grup tarafından Türk Konsolosu ve çalışanlarının rehin alındığını ilk defa gördüm''

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, "Çapulcu bir grup tarafından Türk Konsolosu ve çalışanlarının rehin alındığını ilk defa gördüm" dedi.

Çirkin,partisinin İskenderun ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskında  başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın, konsolosluk çalışanları, aileleri ve diğer Türk rehinelerin serbest bırakılmaları için her türlü seçeneklerin masada olması gerektiğini ifade eden Çirkin, "Çapulcu bir grup tarafından Türk Konsolosu ve çalışanlarının rehin alındığını ilk defa gördüm. Aradan günler geçti ve halen konsolosluk görevlilerinin nerede olduğunu bilen yok. Rehineler teslim edilmediği takdirde askeri seçenek tehdit olarak kullanılması gerekiyor" diye konuştu.

-Hatay Valisi Lekesiz İskenderun'da

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamlığı'nda gerçekleştirdiği toplantıda, ilçenin sahip olduğu potansiyelin aktif hale getirebilmesi için neler yapılabileceği konusunu masaya yatırdı.

Lekesiz, toplantıda yaptığı konuşmada, İskenderun'un sadece ilin değil ülkenin de çok önde gelen önemli merkezlerinden biri olduğunu, sosyo-ekonomik hayatına ciddi katkılarda bulunan, aynı zamanda çok daha fazlasını yapabilme potansiyeline sahip bir ilçe olduğunu kaydetti.

İskenderun'un başta sanayi olmak üzere turizm, ticaret, ihracat ve daha pek çok alanda büyük bir potansiyeli bünyesinde barındıran bir yer olduğunun altını çizen Lekesiz, "İlçemizin, sanayi, ticaret, taşımacılık, uluslararası transfer ve diğer alanlarda sahip olduğu potansiyelin aktif hale getirebilmesi için neler yapılabileceği konusuna ilişkin soruların cevabının aranacağı bir toplantı yapacağız. Kurumlarımız kendi görev, yetki ve sorumluluk alanıyla ilgili çözüm üretecekler. Üretilen çözümler hiç şüphesiz öncelikle İskenderun ilçemize sonra da ülkemize zenginlik olarak dönüşecek. İskenderun ilçemiz için yararlı bir toplantı olmasını diliyorum" dedi.

Toplantıya İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve ilgili kurumların müdürlerinin katıldı.

-Yayladağı Belediye Başkanı Kalkan'a ziyaret

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan'ı makamında ziyaret etti.

Güder, ziyarette yaptığı konuşmada, Başkan Kalkan ve ekibine yeni görevinde başarılar diledi.

Üniversite olarak, valilik, kaymakamlıklar ve tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olmayı önemsediklerini belirten Güder, Mahalli İdareler Seçimleri sonrası ildeki tüm belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini kaydetti.

Güder, üniversitenin tüm uzman kadrosunun, ihtiyaç duyulan alanlarda belediyelerin yanında olacağını söyledi.

Başkan Kalkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçedeki mevcut MKÜ Meslek Yüksekokulun ilçeye önemli katkıları olduğunu ve üniversitenin ilçede yapacağı tüm çalışmaları destekleyeceklerini belirtti.

Ziyarette, bazı Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Şefik Çirkin Mehmet Kalkan İskenderun Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title