Haberler

Hakkari'de Aşı Haftası Etkinlikleri

Hakkari İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

Hakkari İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

Hakkari Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programa İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Harun Aşan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyemin Tekin, sponsorlar, sağlık personeli, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Burada bir konuşma yapan Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Musa Yiğit, ilk 'Aşı Haftası'nın Ekim 2005 tarihinde yapıldığını belirterek, "Genişletilmiş Bağışıklama Programı'nın (GBP) amacı aşı ile korunabilir hastalıkların ve hastalıklardan kaynaklanan sakatlık ve ölümlerin engellenmesidir. Bu program kapsamında boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, verem, çocuk felci, Hepatit B, Hepatit A, suçiçeği, menenjit ile zatüre gibi hastalıklardan kaynaklanan bebek ve çocuk ölümlerinin ve sakatlıkların engellenmesi hedeflenmektedir. 2005 yılı sonuna kadar 7 hastalığa karşı aşı yapılmaktaydı. 2006 yılında bütün sağlık kuruluşlarında hib, kızamıkçık, kabakulak aşıları uygulanmaya başlanmıştır. 2008 yılı başından itibaren difteri, aselüler boğmaca, tetanoz, inaktif polio, hemofilus influenza tip b aşıları tek enjektör içinde uygulanmaya başlanmış, böylece bir seferde 5 hastalığa karşı aşılama yapılması sağlanmıştır. Uygulayıcısı ve takipçisi olarak, sevgili halkımızdan beklentilerimiz; aşılamanın önemini ciddiye alalım. Çocuklarımızın aşılanmasını sağlayalım. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılamanın vazgeçilmez olduğunun farkında olalım, aşılama ile önlenebilir hastalıkların; çocuklarımızın ve ailelerimizin korkulu rüyası olmasına seyirci kalmayalım. Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atalım" şeklinde konuştu.

Program sonunda Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında il genelindeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Türk Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title