Haberler

Cevat Şakir'in anma töreninde kriz! Emekli öğretmenin "Saray" sözleri sonrası kaymakam etkinliği terk etti

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı anma etkinliklerinde konuşan emekli öğretmen Hatice Yücel'in "O gün süngerde denizde vurgun yiyenler, bugün teknelerle kıyılarımızı kirletiyor. Saraylar yaptırıyor" sözleri gerginliğe yol açtı. Konuşması sırasında Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan hakaretlerden dolayı, törende siyaset yapıldığını ifade ederek tepki gösteren Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Cevat Şakir için kabri başında dua okuduktan sonra etkinliği terk etti.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Deniz Müzesi tarafından düzenlenen Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın 48. ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında mezarının bulunduğu Gönültepe'de bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, "Cevat Şakir Bodrum'u o kadar seviyor ki sürgün cezası bittikten sonra yine Bodrum'a geliyor. Şu an turizm sektörünün en önemli kalemlerinden olan mavi yolculuğu geliştiriyoruz. Türkiye'ye bunu ilk getirenlerden. Yokuşbaşı'ndan girerken Bodrum'a merhaba diyor. Onun bu merhabası bugün bizi bir araya getiriyor. Şiirinde Bodrum'a gelenin, şehre aşık olup tekrar gidemeyeceğinden bahsediyor. Bu kıymetli şairimiz, hayatı boyunca çok güzel eserler vermiş. Geriye, biz çocuklara gençlere çok güzel mesajlar bırakmış. Nur içerisinde yatsın" dedi.

Cevat Şakir'in anma töreninde kriz! Emekli öğretmenin sözleri sonrası kaymakam etkinliği terk etti

EMEKLİ ÖĞRETMENİN SÖZLERİ TÖRENDE KRİZ ÇIKARTTI

Etkinlikte kürsüye gelen emekli öğretmen Hatice Yücel ise, "O gün süngerde denizde vurgun yiyenler, bugün teknelerle kıyılarımızı kirletiyor. Kıyılarımızı sabote ediyor. Saraylar yaptırıyor. Bunu söylemek zorundayım, çünkü bu zincirin bütün halkalarını yaşadım teşekkür ederim" dedi.

Cevat Şakir'in anma töreninde kriz! Emekli öğretmenin sözleri sonrası kaymakam etkinliği terk etti

"SİYASETE BÖYLE BİR GÜNDE YER YOK"

Kaymakam Bayar ise Yücel'in bu konuşması üzerine "Ben buraya gelip bir Fatiha okuyup gideceğim. Burada siyaset yapıyorsunuz. Duamızı yapalım gidelim. Ben şu an duamı okuyup gideceğim. Ben anmaya ve bir Fatiha okumaya geldim. Bulunduğumuz ortamda devlet adamlarını suçlamalar, işte saraylar yapılıyor diye suçlamalar. Yapmayın bunları, siyasete böyle bir günde gerek yok" dedi.

DUA ETTİKTEN SONRA TÖRENDEN AYRILDI

Kaymakam Bayar, daha sonra Cevat Şakir'in mezarı başına giderek dua okudu ve etkinlikten ayrıldı. Anma etkinliği Balıkçı'nın mezarına çiçek bırakılması ve müzik dinletileri ile devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevat Şakir Kabaağaçlı Bodrum Muğla Haberler

500

Yorumlar (14)

ERKAN :

öğretmen övseydi siyaset olmazdı dimi. eleştirince hemen siyaset yapıyorsunuz oluyor

931
626
yanıtYanıtla
yavuzkaraca :

Bunun derdi başka hükümeti karalıyayım siyaset yapayım amaç farklı helal olsun kaymakama iyi yapmış

1001
464
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Ne oldu Makarnacı gerçekler acıttı mı???????

yanıt15
yanıt8
ferfer :

yaaa gerçeği yüzünüze vurunca nasılda tabanları yağlayıp kaçıp gidiyorsunuz

448
866
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

Ne oldu gurban zorunuzamı gitti Elbet bir yıkılış olacak sizlerde kaçaçak delik arayacaksınız...

265
348
yanıtYanıtla
bilal Artan:

Dikkat et o deliklerden bir gün hepiniz kaçmayasınız

yanıt94
yanıt92
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Hocam taşı gediğine oturtmuş

10
9
yanıtYanıtla
ahmet özcan:

Galiba CHP mv olacak ne kadar hakaret o kadar makam Çaresizlik her yerde zavallı olanlar yıllarca Trabzon dan gelip sanatcı kisvesi altında kazdağlarını Bodrumu Ege kıyılarını kaçak yapılaşma İle yağmalayanlara ses cıkarmayanlardır

9
5
yanıtYanıtla
Haydar :

34 yil kesintisiz ve bir fiil koalisyonla ülkeyi sömürenler tabii ki hükümet I kötüleyecekler. Yalan söyle izi kalsin. Kendiniz ne biraktiniz?

4
5
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Makarnayı az yeni beynin hamurlaşmış

yanıt3
yanıt2
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title