Haberler

Gürkan "Demokrasi Mücadelesinin Gerçek Mimarları Sivil Toplum Kuruluşlarıdır"

CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kılıçdaroğlu'yla biraraya geldikten sonra Kılıçdaroğlu'nun Güzelbahçe'ye selamını getiren Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Gürkan, düzenlediği bir yemekle...

CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kılıçdaroğlu'yla biraraya geldikten sonra Kılıçdaroğlu'nun Güzelbahçe'ye selamını getiren Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Gürkan, düzenlediği bir yemekle birlikte Güzelbahçe'deki ve İzmir genelindeki birçok sivil toplum kuruluşuyla biraraya geldi.

Düzenlenen yemeğe, Tüm Sağlık-Der Genel Başkanı Hasan Fehmi Mavi, Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) Başkanı Turgut İnel, Türk Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Gökhan Selçuk Yıldız, İzmir İli Çevre Koruma Vakfı (İZÇEV) Yöneticisi Kadri Urgan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı. Açılış konuşmasını Tüm Sağlık-Der Başkanı Hasan Fehmi Mavi yaptı. Mavi, etkinliği düzenleyen Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan ve etkinliğe katılarak onurlandıran davetlilere teşekkür etti. Konuşmasına Güzelbahçe'deki siyasi ve sosyal tablodan söz ederek devam eden Mavi, "Bugüne kadar siyaset dışında tutulmak istenen emekçiler olarak, özellikle de CHP'de gerek genel gerekse yerel seçimlerde, emekten yana halktan yana aday adaylarının halkımızın seçimi olması için çaba içerisine gireceğiz. Çünkü bugün partimiz örgütsüzdür, halkı örgütleyecek olanlar bizler, emekçi güçleriz. Emeğe dayanan her adayı destekleyeceğiz. Onlara tek koşulumuz emekten yana ve halktan yana olmalarıdır. Sermayenin tahrip ettiği Güzelbahçe'mize kan gölü kurmak istiyorlar. Böyle şey olmaz. Bunlara meydan vermeyeceğiz. Bunun için biz gerçekten çevre dostu bir aday adayını desteklemek zorundayız. Kardeşimiz de aday olsa, arkadaşımız da aday olsa bizim için tek kıstas budur. Öncelik halk ve emekten yanadır" dedi.

Davetlilere hoş geldiniz diyen Gürkan, kendini tanıtan kısa bir konuşmanın ardından Güzelbahçe'de gerçekleştirmek istediği projelerinden bahsetti. Güzelbahçe'deki projelerde sivil toplum kuruluşlarından destek beklediğini ifade eden Gürkan, "Değerli dostlar, davetimi kıramayarak geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bir şey var ki beni daha da yüreklendiren; konuşmaları dinledikçe, sol ve devrimci düşüncenin yitip gitmediğini ve bedel ödemeye hazır insanlar hala var. Bu tablo, bizim siyasi mücadelemizi daha da cesaretlendiren bir tablodur. Ülkemizde bir AK Parti diktatörlüğü var. 66 gazeteci hapiste. Yargı bağımsızlığıyla ilgili ciddi endişeler var. Gezi protestolarında gencecik 6 insanımızı kaybettik.Tek amaçlarının doğayı korumak olan, yeşil alanların AVM'lere dönüştürülmesini ticarileştirilmesini engellemek olan bu gençlere iktidarın cevabı gaz fişeğiydi. Şimdi artık önemli olan örgütlü güçtür. Halk muhalefeti örgütlü güçle mücadele etmedikçe, başarıya ulaşması mümkün değildir. Eğer ki amacımız yaşadığımız topluma bir değer katmaksa, bir örgütlü mücadelenin içinde yer almalıyız. Bunun adresi de Cumhuriyet Halk Partisidir" dedi.

Kendisi de aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu başkanı olan Gürkan, siyasi çalışmalarına ışık tutan büyük payın sivil toplum kuruluşlarına ait olduğunu söyledi. Ayrıca Gürkan "Cumhuriyet Halk Partisi'nin üye yapısının daha da iyi noktalara geleceğini düşünüyorum. Ne olursak olalım, kendimize karşı dürüstsek ve demokratsak, toplumsal sorunlar karşısında taraf olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda sendikaları, dernekleri ve diğer tüm sivil toplum kuruluşlarını çok önemsiyorum. Önemli olan bunun tüm topluma yayılması. Beni üzen Güzelbahçe'mizde sivil toplum çalışmaları köklü bir iki dernek dışında tabela derneği olmaktan öteye gidememiş olması. Bunun daha da kitleselleşmesi için tüm çabamızı ortaya koyacağız. Biliyorsunuz ki yerelde güçlenmeden, ulusal bağlamda bir başarı getirme olanağımız zaten yok" dedi. Konuşmasının bitiminde balıkçı barınağı ve Çamlı Köyü'ndeki su sorunu üzerine sorulan soruları cevaplayan Gürkan "Çamlı köyünde insanlar topraklarını terketmek zorunda kalıyorlar. Süt sığırcılığı bitti, tarım arazilerimizin verimliliği için suya ihtiyaç var. Çamlı Köyü'nü terkedilen bir Güneydoğu köyüne benzetiyorum. Tamamında insan hayatının önemli olduğu ciddi meselelerden söz ediyoruz. Bölgesel kalkınmadan bahsetmek için öncelikle Çamlı köyünün tarımsal sulama sorununun acilen çözümlenmesi gereklidir. Araştırmalarımıza göre Güzelbahçe'nin en önemli geçim kaynaklarından biri balıkçılıktır. Hiçkimsenin fikri sorulmadan, Güzelbahçe'de denizimiz dolduruluyor. Balık halinin burada olması sonucu denize dökülecek onca kan, balıkçılığımızı bitirir. Yırtıcı balıkların işgal edecegi bir körfezde balıkçılık yapamayız. Kamuoyuna bir açıklama da yapılmıyor. Bu alanın balık hali mi, balıkçı barınağı mı yapılacağı konusunda net bir bilgi yok. Tamamlayıcı yatırımlarıyla birlikte oluşturulacak balıkçı barınağına evet diyoruz. Bu barınağın balık ağı tamir atölyeleri ve ve tekne tamir bölümlerine sahip olması gereklidir. Trafiğin yer altına alınması ve otopark alanlarının oluşturulması gereklidir. Okul ve konut gibi sorunların da dikkate alınması gereklidir.

Aynı şekilde Siteler Mahallesi'ndeki deniz gözetleme kulesi dedikleri içinde ne olduğunu bilmediğimiz bir ucube var. Bu kulenin yerleşim yeri dısına çıkarılmasını istiyoruz. Hem plajı betonlaştırıyor, hem de radyasyon salınımına sebep oluyor. Yapacağımız projelerin haricinde, Bu itirazları yüksek sesle dile getireceğiz. Mazbatayı aldığımız taktirde, sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yüreteceğimiz belediye faaliyetlerinde gücümüzü ortaya koyacağız. Sivil toplum kuruluşlarının gerekli güce sahip olmaları için gereken desteği vereceğiz" dedi.

Güzelbahçe'deki siyasi çekişmeden dolayı şahsı hakkında birçok konuda asılsız iddianın ortaya atıldığı söyleyen Gürkan "Zorluk çektiğim konulardan biri, aday adaylarının adeta bir popçu gibi değerlendiriliyor olması. Gerçek dışı senaryolar üretilip kahvelerde yayılıyor. Siyaseten yenemeyceklerini anlayanlar, fısıltı gazetesiyle yıpratmaya çalışyorlar. Sizler de bunlara itibar etmeyin. Gerçek olan şey benim ve basın danışmanımın yapacağı açıklamalardır. Güzelbahçe'de siyasete ideolojik bir derinlik kazandırmak ve barış getirmek öncelikli hedefimdir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title