Haberler

Gümüşhaneli Engelliler Sodes'le Çanakkale'yi Gezdi

Gümüşhane Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen proje ile 45 engelli Çanakkale'yi gezdi.

Gümüşhane Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen proje ile 45 engelli Çanakkale'yi gezdi.

Dernek Başkanı Mürsel Eryılmaz, "0017 Engelsiz Bir Yaşamı Engellemeyin" projesi ile Çanakkale'yi gezme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada, gezinin aylarca evinde kapalı yaşayan engelliler için son derece isabetli olduğunu belirten Eryılmaz, "Bu gezi çalışması ilimizde ilk olması nedeniyle her yönüyle ele aldık ve son derece faydalı olduğu noktasında hem fikir olduk. Engelli bir kardeşimizin sosyal yaşama bağlanması noktasında yapılmış olan bu gezi; Çanakkale'nin ruhuyla da birleşince engelli yaşamda azmin ve kararlılığın bir çok engeli aşabileceği noktasında birleştik.

Sosyal yaşama topluma kazandırma adına bu tarz gezilerin son derece faydalı ve isabetli olduğunu gördük. Bu tür organizelerin engelliler açısından son derece isabetli olduğu noktasında engellilerden olumlu eleştiriler aldık." dedi.

Projeye ve kendilerine destek veren Vali Yusuf Mayda, SODES'ten sorumlu Vali Yardımcısı Armağan Önal başta olmak üzere SODES birimi geziye katılan herkese teşekkür eden Eryılmaz,

bir engelli velisi tarafından yazılan şiiri paylaşarak açıklamasını sonlandırdı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title