Haberler

Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

mezuniyet töreni, 5.kuruluş yıldönümü etkinlikleri ve bahar şenlikleri düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesinde (GÜ)

mezuniyet töreni, 5.kuruluş yıldönümü etkinlikleri ve bahar şenlikleri düzenlendi. Mezun olan bin 536 öğrenci arasından okul birincisi olan Hatice Oğuzhan, 8 yaşındaki oğluyla birlikte kürsüye çıkarak gençlere mesaj verdi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük binası bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Köse Kaymakamı Arif Karaman, ilçe belediye başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

"ÖNEMLİ OLAN BAŞARILI OLMAK VE BAŞARIYA ODAKLANMAKTIR"

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, mezun olan öğrencilerin iddialı ve başarılı bir şekilde vatana hizmet etmeleri temennisinde bulunarak bundan sonraki hayatlarında mutluluk, iş hayatlarında da başarı diledi. 'Her ne iş yaparsanız yapın önemli olan başarılı olmak, başarıya odaklanmaktır 'diyerek gençler mesaj veren Vali Mayda, şöyle konuştu: "Analiz eden, sorun çözen, çözüme odaklı ve çalışkan bir fert olduğunuz sürece Türkiye Cumhuriyetinde gelemeyeceğiniz hiçbir nokta, ulaşamayacağın hiçbir makam olmadığını ifade etmek istiyorum. Bizlerde sizin göstereceğiniz başarıyla iftihar edeceğiz. Gümüşhane ve Gümüşhane Üniversitesinin bir marka olarak iddialı bir şekilde büyükşehirlerle yarışacağına da inanıyorum."

"SİZLER BU ÜLKEYİ DAHA İLERİ GÖTÜRECEKSİNİZ"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise en az mezun olan öğrenciler kadar mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, "Arkadaşlarınızdan ayrılıp hayatın ayrı bir evresine geçeceksiniz. Sizlere daha iyi bir gelecek sağlamak için mücadele ediyoruz. Sizler bu ülkeyi daha ileri götüreceksiniz. Hayatınızda başarılar diliyorum." diye konuştu.

"HEDEFİMİZ 13 BİN ÖĞRENCİ"

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın da konuşmasında 2008 yılında kurulan üniversiteden bu yıl bin 536 kişinin mezun olduğunu, toplam 10 bin 500 öğrenci, 525 akademik, 237 idari personelle 6 fakülte, 2 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü ve 2 uygulama ve araştırma merkezi ile hedeflerinin öğrenci sayısını 13 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi olarak mezun olan öğrencileri ülkenin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Günaydın, "Ülkemizin ve insanlığın geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız. Bu mezuniyetten sonra sınırsız imkanlara doğru yola çıkacaksınız. Bu yolculukta hayatınızın kontrolü kendi elinizde olacaktır. Ancak, mezuniyetten sonraki yolculuğunuz sadece sizinle ilgili olmayacaktır. Sizin kişisel başarınızın kamu yararına ne sağlayacağı ile de ilgili olacaktır.

Üniversite gençliği, çağdaş kimliği ile topluma örnek olmalıdır. Çağdaş insan, yeniliklere açık, hayat boyu öğrenmeye istekli, hukuka saygılı, eleştirel düşünceye sahip ve sorun çözme yeteneği yüksek olan insandır. Dört yıllık öğrenim dönemi sonucunda sizleri çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.

Günaydın, öğrencilere şu öğütlerde bulundu: "Öncelikle kendinize güvenin. Gerçek potansiyeliniz o zaman ortaya çıkacaktır. Çok çalışın. Zira insanlar arasındaki en temel farklılık çalışıp çalışmamaktır. Meraklı olun. Meraklı olmak bilmediğini öğrenme içgüdüsüdür. Sevdiğiniz işi yapın, yaptığınız işi sevin. Gönlünüzü işe verin. İşiniz hayatınızın büyük bir kısmını kaplayacaktır. Gerçek anlamda tatmin olmanın tek yolu harika olduğuna inandığınız işi yapmanızdır.

Harika iş yapmanın tek yolu ise yaptığınızı sevmenizden geçer. Sağduyunuzu kullanın ve kısa süreli kazançlar için ideallerinizden vazgeçmeyin. Arkanızda, gittiğiniz her yerde sürekli gelişerek sizlere güçlü bir referans olan ve sizlerin fedakar ve gayretli çalışmalarınızla markalaşacak olan bir üniversite olduğunu unutmayınız."

İKİNCİ ÜNİVERSİTESİNİ BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ, OĞLUYLA KÜRSÜYE ÇIKTI

Oğlu 8 yaşındaki Efe Kağan'la birlikte kürsüye çıkan okul birincisi Hatice Oğuzhan, 2003 yılında Kafkas Üniversitesi Fizik bölümünü ikincilikle bitirdiğini, atanamadığı için Giresun Görele'de özel bir dershanede beş yıl Fizik öğretmenliği yaptığını, ayrıca bu dershane öğretmenliği sırasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesinde de yüksek lisansını yaptığını hatırlatarak, daha sonra geçerli bir meslek edinebilmek için Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu dört yıllık Hemşirelik bölümünü kazandığını söyledi.

Atatürk'ün "Zafer, zafer benimdir diyebilenindir; başarı başarılı olacağım diye başlayanın ve başarılı oldum diyebilenindir" sözlerini hatırlatarak kendisinden yaşça çok küçük olan mezun arkadaşlarına tavsiyelerde bulunan Oğuzhan, "Başarı, hiçbir zaman tesadüf değildir. Bunun için, hepimiz zaman, para ve emek harcarız. Ben hayatımda, her zaman mükemmeli hedefledim. Yapabileceğime inandım ve bugün, sizlerin karşısındayım. İnsan bir şeyi çok ciddi olarak arzu etmeye görsün, hiçbir şey, erişilemeyecek kadar, yüksekte değildir. Değerli Hocalarım, sizlerin büyük bir emekle yetiştirdiği, yeşerttiği fidanlar olarak biz mezunlar artık yurdumun bozkırlarında nazlı hilalin dalgalandığı her yerde milletimize hizmet etmeye hazırız. Mimar Sinan gibi çıraklık, kalfalık, dönemimizi tamamladık artık ustalık dönemimiz başlıyor. Hz Mevlananın ifadesiyle hamdık, piştik, yandık ve yanmaya hala devam ediyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Okulu birincilikle bitiren öğrencilere taşınabilir bilgisayar, ikincilere tam ve üçüncülere de yarım altın ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından öğrencilere belgeleri akademisyenler tarafından verildi.

Son olarak diploma yemini eden öğrenciler kep atarak töreni tamamladı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhsan Günaydın Feramuz Üstün Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title