Haberler

Gümüşhane'de Verem Hastalığı Paneli Düzenlendi

Güncelleme:

Gümüşhane'de Halk Sağlığı Müdürlüğü, 67. Verem ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında verem hastalığı paneli düzenledi.

Gümüşhane'de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 67. Verem ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında verem hastalığı paneli düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panele Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Akçay, kamu kurum müdürleri, sağlık çalışanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Panel öncesi katılımcılara hastalık hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, veremin hala aramızda olduğunu belirterek dünya nüfusunun üçte birinin verem mikrobu ile enfekte olduğunu söyledi.

Pehlivan, Gümüşhane'de 2013 yılında verem savaş birimine bin 247 kişinin başvurduğunu, 33 kişinin koruma tedavisi aldığını, 19 kişinin tedaviye alındığını belirterek, geçtiğimiz yıldan 2014 yılına devreden hasta sayısının 11 olduğunu da sözlerine ekledi.

Her türlü imkana rağmen hastalığın halen varlığını sürdürdüğünü kaydeden Pehlivan, Türkiye'de 2013 yılında 13 bin 500 yeni vakanın görüldüğünü belirterek, "Bu kadar korumaya, teşhise ve tedaviye rağmen verem hala aramızda" diyerek vatandaşları uyardı.

Programda daha sonra panelistlerden Gümüşhane Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Usanmaz verem hastalığının tanımı, tanısı ve tedavisi hakkında, Gümüşhane Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Derya Bekar veremden korunma yolları, Gümüşhane'de verem savaş çalışmaları ve doğrudan gözetimli tedavi hakkında ve son olarak da Diyetisyen Burcu Akgün hijyen ve beslenme konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Panelin ardından ise hafta nedeniyle düzenlenen resim ve karikatür yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Resim yarışmasında birinciliği Özel Bahar Okulundan Nehir Okur, ikinciliği Yusuf Çiftçioğlu İlkokulundan Hüseyin Tuna, üçüncülüğü de Özel Bahar Okulundan Ensar Karabulut, karikatür yarışmasında ise birinciliği Türk Telekom Fen Lisesinden Işılay Aykın, ikinciliği Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesinden Uğur Tonyalı, üçüncülüğü de aynı okuldan Elif Yıldırım elde etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hızır Aktaş Aslan Özel Gümüşhane Yerel Haberler

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title