Haberler

Gümüşhane'de Toplam Kalite Yönetimi Ödülleri Verildi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplam Kalite Yönetimi (TKY) kapsamında yılın kaliteli ekibi ve kaliteli okullarına ödülleri törenle verildi.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplam Kalite Yönetimi (TKY) kapsamında yılın kaliteli ekibi ve kaliteli okullarına ödülleri törenle verildi.

Rehberlik Araştırma Merkezi Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Armağan Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, müdür yardımcıları, şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, teknolojinin hızla geliştiği bir dünyada, teknolojiyi kullanan insanın teknolojiden ayrı kalmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Teknolojiyi kullanmak bir altyapı, bir donanım istemektir. İnsanı eğiten eğitim kurumlarımızın da bu anlamda dizayn edilmesi ve teknolojiyi takip etmesi kadar önem arz etmektedir." dedi.

Milli Eğitimin hizmet ürettiğini ifade eden Aktaş, şunları söyledi: "Kalite denildiği zaman sanki bir ürün elde etme anlayışı söz konusu oluyor. Halbuki hizmette de kalitenin olması gerektiği bugün apaçık ortadadır. Fabrikaların ürettiği mamullerde kalite arayışı gibi, belediyelerimizin, hastanelerimizin, okullarımızın yaptığı hizmetlerde de bir kalite arama söz konusudur. Yaşadığımız dünyada milletlerin zenginlikleri yer altı, yer üstü, sağladıkları gayri safi milli hasılalarla değil, milletlerin yetiştirdiği insan gücüne orantılı olarak algılanıyor. Bir başka deyişle ülkeler, bugün çağdaş dünyada yetiştirmiş oldukları kaliteli insan gücü kaynaklarıyla ayakta kalacaklardır. Onun için eğitim kurumlarımız bu anlamda bu kaliteyi olmazsa olmaz bir biçimde kabullenmek durumundadırlar."

Dereceye giren okul ve kurumlar Toplam Kalite Yönetim sürecinde yaptıkları çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçlarını sunum eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

Törende daha sonra "Yılın Kaliteli Ekibi" ve "Yılın Kaliteli Okulu" dalında dereceye giren 7 okula ödülleri Vali Yardımcısı Armağan Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş tarafından verildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

milli eğitim müdürlüğü hızır aktaş gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title