Haberler

Gümüşhane'de Mini Şenlik

Gümüşhane Belediye Başkanlığının Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından finanse edilen "Gümüşhane Kültür-Sanat Sokağı" projesi başladı.

Gümüşhane Belediye Başkanlığının Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından finanse edilen "Gümüşhane Kültür-Sanat Sokağı" projesi başladı.

Zafer Meydanına stantlar koyulan, çeşitli sergi ve etkinliklerin yapıldığı projenin açılış törenine Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane'nin kültür ve sanat adına çok büyük değerler çıkardığını belirterek, bu değerlerin tanıtılıp gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Mayda, daha önce yapılan "Gümüşhane Değerlerini Tanıyor" projesinin de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Proje sahibi olan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise çeşitli hibe kaynaklarına zaman zaman proje başvurusunda bulunduklarını fakat Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) en fazla proje sunan Belediyelerden birisi olduklarını söyledi. Canlı, projeler hakkında bilgi verdiği konuşmasında il genelindeki 18 Belediyeye de proje konusunda destek verdiklerini belirterek, bu tür kaynaklardan maksimum düzeyde faydalanmak istediklerini dile getirdi.

Toplamda 4 gün sürecek olan etkinlikler konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri ile başladı. Işıl Sema Doğan İlköğretim okulu halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından ise yöresel sanatçılar sahne aldı.

Öte yandan kurulan stantlarda Gümüşhaneli yazarlar Turan Tuğlu, Talat Ülker, Osman Nebioğlu (Hışır Osman) ve Niyazi Karabulut için imza günü düzenlendi. Gümüşhane Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GÜFSAD) üyesi Selami Karaaslan'ın fotoğraflarından oluşan sergi de alanda yerini aldı.

Program kapsamında son olarak Belediye Başkanlığınca hazırlattırılan Gümüşhane Belgeseli, proje ile özel olarak hazırlanan binadan vatandaşlara izlettirildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz Mustafa Canlı Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title