Haberler

Gümüşhane'de Ki Atatürk Kültür Merkezi Tartışmaları

Gümüşhane’de İl Özel İdaresi uhdesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezinin kiraya verilmesiyle ilgili Vali Dr. Yusuf Mayda’nın talimatı ile oluşturulan komisyon çalışmalarını tamamladı.

Gümüşhane'de İl Özel İdaresi uhdesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezinin kiraya verilmesiyle ilgili Vali Dr. Yusuf Mayda'nın talimatı ile oluşturulan komisyon çalışmalarını tamamladı.

Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Defterdarı Mehmet Adil Demirel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık'ın katılımı ile toplanan komisyon raporu kamuoyuna açıklandı.

Vali Dr. Yusuf Mayda, kamu yönetiminde yönetişim doğrultusunda Ticaret ve Sanayi Odası, Gazeteciler Cemiyeti ve Kent Konseyi başkanlarını da davet ederek son bir değerlendirme yaptıklarını belirterek, olgu ve algının farklı olabileceğini kaydetti.

"KİRAYA VERİLDİ HABERİ DOĞRU DEĞİLDİ"

Gümüşhane'de bazı internet siteleri ile yerel gazetelerde yer verilen konunun farklı tezahür etmesine karşın kamuoyunda farklı algılanabildiğini ifade eden Vali Mayda, "Bu da onlardan birisiydi. Geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisimizin bir kararı söz konusu oldu. Onun üzerine de değerlendirmeler oldu. Onlardan birisi de ihalenin yapıldığı ve Atatürk Kültür Merkezinin kiraya verildiği şeklindeydi. Bu doğru değildi." dedi.

"2013 YILINDA 71 PROGRAM YAPILDI"

Atatürk Kültür Merkezinde 2013 yılında 71 program yapıldığını, yılın 2 ayını dolu, geri kalanını boş geçirdiğini dile getiren Vali Mayda, "Binaları korumanın en güzel yolu kullanmaktır. Boş durduğu sürece binalar aşınır, çürür gider. Arkadaşlarımız değerlendirdiler mevcut kullanımı devam ettirecek şekilde, yani sinema, tiyatro, toplantı, seminer, okul geceleri, müzik eğlence programları ve her türlü kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere kiraya verelim dediler. Niye boş dursun. Artık üniversite açıldı, üniversite gençlerine yönelik de programların yapılması lazım, binada boş kalmasın kiraya verelim şeklinde arkadaşlarımızın görüşleri var." diye konuştu.

"İHALEYE ÇIKINCA İLAN EDECEĞİZ, TÜRKİYE'NİN HER TARAFINDAN İSTEYEN HERKES KATILABİLİR"

Özel İdare'de kiralama işlerinin İl Encümeni tarafından gerçekleştirildiğini, bunun da bir usulü olduğunu belirten Vali Mayda, şunları söyledi: "Bizim ihalelerimiz açık usulle yapılıyor. İlan ediyoruz, Türkiye'nin her tarafından, herkes katılabilir. En fazla ücreti ödeyen de alır. Esasa yönelik bir değişiklik yapılmaması getiriliyor. Dolayısıyla şartnameye bir hüküm konuluyor. Burayı ağırlıklı olarak Milli Eğitim Müdürlüğü kullanıyor. Okul geceleri, müsamereler, konferanslar oluyor. O tip faaliyetlerde kullanım yine devam edecek. 15 yıllık düzenlemenin amacı yapılacak tadilatların idarece değil de kiralayan tarafından yapılması nedeniyle."

"BİZ ORAYI BOŞ BIRAKMAK İSTEMİYORUZ"

Atatürk Kültür Merkezinin herhangi bir kişiye kiralanmadığını belirten Vali Mayda, tesisin hangi şartlarda kiraya verileceğini komisyonun belirlediğini kaydederek, "Biz orayı boş bırakmak istemiyoruz, değerlendirmek istiyoruz. Ama aslına uygun değerlendirilsin. Kullanım amacı dışında bir kullanıma da tahsis edilmesin." ifadelerini kullandı.

"İSMİ DEĞİŞMEYECEK"

Vali Mayda, kiralansa bile şartnameye koyulacak madde ile Atatürk Kültür Merkezinin isminin değişmemesi, ismin önüne ve arkasına ek yapılması hususuna riayet edileceğini dile getirerek, "Müstecirin ticari işletmesiyle ilgili tabelası İl Özel İdaresinin belirleyeceği uygun bir alana asılacak." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Karatepe Ekrem Akdoğan Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title