Haberler

Gümüşhane'de Gaziler Unutulmadı

Gümüşhane'de Gaziler Günü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Gümüşhane'de Gaziler Günü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Vali Vekili Cahit Karatepe, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın çelenk sunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üstçavuş Murat Göktaş yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından söz alan Göktaş, Mustafa Kemal Atatürk'e, Sakarya Meydan Savaşından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce "Gazilik" unvanının verildiğini hatırlatarak, 19 Eylül tarihinin, Gaziler Günü olarak kutlandığını anımsattı.

Türk Milletinin her ferdinin, yaşadığı hayatın, geçmişteki sıkıntılar ve acıların üzerine kurulu olduğunu bildiğini söyleyen Göktaş, "Bu nedenle gazilerin ve şehitlerin, yaşayanların gönlündeki yeri emsalsiz ve tartışmasızdır." dedi.

Gazilerin birlik ve beraberliğin, yurt sevgisinin, özgürlük ve bağımsızlığın en değerli unsurları olduğunu kaydeden Göktaş, "Gazilerimizin şahsında, zaferlerin hatıraları ve bizlere müjdeledikleri aydınlık geleceğin umutları vardır. Türklüğün adını, bağımsızlığını, şerefini ve dünya tarihindeki seçkin yerini sürdürecek olan yurt sevgisi bilinci vardır. Adanmışlığın, asaletin, fedakarlığın ve kahramanlığın hakkı olan kurtuluşu sağlamış olmanın haklı ayrıcalığı ve gururu vardır. Milletimize ve komutanlarımıza bağlı, 'ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz' terbiyesi ile yoğrulmuş, hasretlik, erkeklik, mertlik ve kahramanlık meziyetlerine haiz bir düşünce yapısı vardır. Tekrar görev verildiği takdirde vatanımızın en ufak bir parçası için, milletimizin huzur içerisinde yaşaması için, çekinmeden, korkmadan ve tam bir itaatle canımızı seve seve feda etmekten kaçınmayacağımız bilinmelidir. Şurası unutulmamalıdır ki; Türk milleti tarihinin hiçbir devresinde istiklal ve bütünlüğü için acze düşmemiştir" diye konuştu.

Şiirlerin okunmasıyla sona eren törenin ardından katılımcılar Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nin ziyaret ederek, dernek başkanı Cahit Erdoğan ile bir süre sohbet etti.

Program kapsamında Akşam namazının ardından merkez Kemaliye Camiinde de mevlid okutulacak. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Cahit Karatepe Murat Göktaş Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak?
title