Haberler

Gümüşhane'de "Evde Sağlık Hizmetleri" Sempozyumu Düzenlendi

Gümüşhane'de İl Sağlık Müdürlüğü ve Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) ortaklığında "Evde Sağlık Hizmetleri" konulu sempozyum düzenlendi.

Gümüşhane'de İl Sağlık Müdürlüğü ve Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) ortaklığında "Evde Sağlık Hizmetleri" konulu sempozyum düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyuma Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Müsteşar Yardımcısı Şenal Tosun, Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç, ilçe kaymakamları, çevre illerin sağlık müdürleri, kamu kurum müdürleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, burada yaptığı konuşmada, Evde Sağlık Hizmetleri'nin hem ülke hem de Gümüşhane için güzel bir hizmet olduğunu belirterek, bu bağlamda sağlıkta yaşanan gelişmelerin vatandaşı memnun ettiğini söyledi. Türkiye'nin sağlıkta geldiği noktanın önemine vurgu yapan Mayda, "Bizim bakıma muhtaç insanlarımız çekingenlerdir, utangaçtır. Bu uygulama ile birlikte evde bakıma muhtaç olan hastalarımıza evinde ziyaret edilerek bu hizmetler kendilerine sunuluyor. İlimizde halen bu şekilde hizmet alan 414 hastamız var. Bu ilimiz ölçeğinde önemli bir rakam. Uygulamada katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ise konuşmasında AK Parti iktidarının sağlıkta dönüşüm politikası kapsamında sağlıkta ne alınabilecekse, hangi hizmet veriliyorsa Gümüşhane'de de verildiğini söyledi.

"Gümüşhane, TÜRKİYE'DE SAĞLIK HİZMETLERİNDEN NASİBİNİ EN ÜST DÜZEYDE ALAN İLLERDEN BİRİSİ"

Evde Sağlık Hizmetleri projesinin kendilerini her zaman heyecanlandırdığını ifade eden Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ise bu uygulamanın Türk milletinin atasından, dedesinden kalan bir kültür ve gelenek olduğunu söyledi.

Gerek yatırım gerekse insan kaynağı planlamalarında Gümüşhane'yi dağ dağ, vadi vadi planladıklarını dile getiren Tosun, şunları söyledi.

"Tahminime göre de Türkiye'de sağlık hizmetlerinde nasibini en üst sevide alan bir ilimiz konumundadır. Tüm bu hizmetlerin yanında her zaman heyecanla belirttiğim evde bakım hizmetleri, kültürümüzden, dinimizden, büyüklerimizden ve bizim için en önemli hizmet kaynağı olarak gördüğümüz evde sağlık hizmetleri de çok önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye'de evde sağlık bakımı hizmeti bekleyen hastalarımızın büyük çoğunluğunu tamamladık. Bugün 114 bin kişiye, 600 özel donanımlı araçla birlikte evde sağlık hizmeti verebiliyoruz. Gümüşhane'miz de bu konuda ileri adımlar attı. Bir yerde bir eksiklik varsa onları görmemiz ve tamamlamamız gerekiyor. Bu amaçla buradayız. Bu hizmetleri bundan sonra bizi daha çok heyecanlandıracak adımlar atacağız. Adımlar atacağız ki,

diğer hizmetlerimize de bir bakıma vesile olacak, motivasyon vermesini sağlamalıyız."

Yapılan protokol konuşmalarının ardından İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emre Boşnak tarafından, ildeki uygulamalar hakkında bilgi verildikten sonra toplantının sempozyum bölümüne geçildi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç'un başkanlığında gerçekleştirilen sempozyumda, Sağlık Müdür Yardımcısı Yunus Yalçın, Gümüşhane Devlet Hastanesi Doktoru Neslihan Sancar, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Osman Kaçıran ve Evde Sağlık Hizmetleri Planlamacısı Şerafettin Kaymak tarafından hazırlanan sunular eşliğinde konuyla ilgili bilgiler aktarıldı.

"EVDE SAĞLIK HİZMETİ ESKİDEN SADECE FİLMLERDE VARDI"

Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç, burada yaptığı konuşmada, Evde Sağlık Hizmetleri uygulamasının eskiden sadece Türk filmlerinde zengin ailelerde görülebildiğini belirterek, Türkiye'de başlatılan uygulama ile 81 ilin tümünde bu hizmetin götürülmeye başlandığını söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra Gümüşhaneli iş adamları tarafından bağışlanan yürüme engelli arabaları sempozyuma katılanlar tarafından, engelliler Rabia Keleş, Kemal Kiraz, Gökhan Dabağ, Sakine Aksoy, Tahir Çolak, Mustafa Mutlu, Umut Bilgin ve Hikmet Çelik'e teslim edildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Tosun, bağışta bulunan hayırseverlere "teşekkür belgesi" vererek, sağlanılan katkının çok önemli olduğunu ifade etti. Müsteşar Tosun, programın ardından Gümüşhane'de yapılacak olan 200 yataklı devlet hastanesi arsasında incelemelerde bulundu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Nihat Tosun Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title