Haberler

Gümüşhane'de Cumhuriyet Resepsiyonu Düzenlendi

Gümüşhane Valisi Dr.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89.yıldönümü nedeniyle halka açık resepsiyon düzenledi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen resepsiyonda konuklarını eşi Müberra Mayda ile kapıda karşılayan Vali Mayda, daha sonra konuklarını masalarında tek tek ziyaret ederek sohbet etti.

Resepsiyona Garnizon Komutan Vekili Albay Haldun Öğüt, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Vali Yardımcısı Armağan Önal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile özel olarak ilgilenen Vali Mayda, Garnizon Komutan Vekili Albay Öğüt'le birlikte ailelerin masasında uzun süre oturarak şehit ve gaziler ile ailelerinin sorunlarını dinledi ve çözümü noktasında yetkililere talimat verdi.

Resepsiyonun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mayda, Cumhuriyetin ilanının 89. yıldönümünü milletçe kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşadıklarını belirterek, "Bu ülkede yaşayan herkes hür ve birinci sınıf vatandaştır. Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Bunun için de herkes, tasada, kederde ve sevinçte bu ortaklığın paydaşı olmalıdır." dedi.

Türk insanının Cumhuriyet sayesinde tebaa olmaktan çıkıp vatandaş haline geldiğini kaydeden Vali Mayda, "Demokratik, laik ve sosyal Cumhuriyet ve onun kazanımları ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Bu açıdan 'faziletli insanların' rejimi olan cumhuriyetimizi korumak ve geliştirmek yegane vazifemiz olmalıdır. Başta, büyük önder Atatürk olmak üzere, bizlere, cumhuriyetimizi ve bu güzel vatanı armağan eden, ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için, canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyor, Büyük Türk Milletinin ve Gümüşhanelilerin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum." diye konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Canlı Yusuf Mayda Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

title