Haberler

Gümüşhane'de 2012 Yılının İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane'de 2012 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Vekili Cahit Karatepe başkanlığında gerçekleştirildi.

Gümüşhane'de 2012 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Vekili Cahit Karatepe başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı salonunda yapılan toplantıya, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Armağan Önal, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kamu kurum müdürleri, ilçe kaymakam ve belediye başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Vekili Cahit Karatepe, geçtiğimiz yıllarda yılda 3 kez yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantılarının bu yıldan itibaren yılda 4 kez toplanacağını hatırlattı. Karatepe, 2011 yılı sonu itibariyle Gümüşhane'de kamu kuruluşlarının 1milyar 234 milyon 219 bin TL proje tutarlı işi bulunduğunu, öngörülen ödenek miktarının 206 milyon 805 bin TL, dönem sonu harcamasının ise 193 milyon 164 bin TL olduğunu ve bu işlerde yüzde 93 nakdi, yüzde 85 fiziki gerçekleşmelerinin sağlandığını söyledi.

Karatepe, kuruluşlar bazında en fazla yatırım harcamasının 107 milyon 467 bin TL ile Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından, sektörler bazında yatırım harcamasında 114 milyon 606 bin TL ile ulaştırma sektöründe olduğunu kaydetti.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluşlar tarafından koordinasyonu gerektiren bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Devlet Su İşleri 22.Bölge Müdürü Recep Çıtır, Gümüşhane genelinde 22 göletin planlamasının yapıldığını belirterek vatandaşlara bazı serzenişlerde bulundu.

BARAJ VE GÖLETLER İÇİN SULAMA SİTEMİ

Çıtır, vatandaşların sulama noktasında taleplerinin çok olduğunu fakat kullanma noktasında taleplerinin az olduğunu belirterek, "Bir DSİ çalışanı olarak yaptığımız işlerin faydaya dönüşmesini, kullanılmasını arzu ediyorum. Eğer bundan sonra ki yapacağımız göletler de kullanılmayacaksa üzülürüz. Bütün sulamalarımız artık modern sulamadır. Bir eser yapılırda vatandaş bunu kullanmazsa devlet için de yazık, insanlar için de yazık. Devlet bu sulamaları vatandaş yöresinde, köyünde kalsın diye yapıyor, yoksa nostalji olsun diye yapmıyor" siteminde bulundu. Çıtır, bu durumun bundan sonra yapılacaklar noktasında Genel Müdürlük nezdinde ısrarcı olamadıklarını da sözlerine ekledi.

ZİGANA TÜNELİ PROJE İHALESİ YAPILDI

Karayolları 10.Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil ise Gümüşhane şehir geçişi projesinin onaylandığını ve ihale sürecine gireceğini belirterek, Gümüşhane'de yaşanan park problemine değindi. Yeşil, karayolu kenarlarına park eden araçların hem insan hem de araç güvenliğini tehlikeye attığını belirterek konunun üzerine daha fazla gidilmesini istedi.

Zigana dağına yapılması planlanan 12,9 kilometrelik yeni tünelin proje ihalesinin yapıldığını da ifade eden Yeşil, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Gümüşhane CEVİZ ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal Pir ise konuşmasında ilde planlanan yatırımlardan bahsettikten sonra Bölge müdürlüğü tarafından Gümüşhane'de daha önce aşısız ceviz yetiştirip vatandaşlara dağıttıklarını hatırlatarak, bundan fazla verim alamadıklarını söyledi. Bu bağlamda Orman Bölge Müdürlüğü olarak Kürtün ve Torul'da mevcut olan fidanlığı sera haline çevirip Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesinin katkılarıyla aşılı ceviz üreteceklerini kaydeden Pir, "Gümüşhane'nin muhtelif yerlerine aşılı ceviz bahçeleri kuracağız. Bunun vatandaşımızın kendi yerlerine de yapabiliriz, cevize uygun ormanlık sahalarda da yapacağız. Bunun ilk etabı Torul ilçemize bağlı Altınpınar beldesinde bulunan depo olarak kapattığımız orman deposu alanında ceviz bahçesi kuracağız. Eğer talipli olan köy muhtarlıkları varsa cevize uygun sahalarda onlara da yardımcı olacağız" diye konuştu.

SON GÜNLERDE YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Toplantıda son olarak söz alan AKSA Çoruh Edaş Gümüşhane İl Müdürü Paşa Çalı, son günlerde özellikle ilçelerde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili soruları cevaplandırdı. Çalı, geçtiğimiz süreç içerisinde hava muhalefetinden kaynaklanan ve yurt genelinde enerji sarfiyatından dolayı aşırı yüklenme olduğunu, elektriğe yönelik bu talep patlamasına karşın zaman zaman grup grup kesintisine gidildiğine söyledi. Yaşanan sürecin geçici olduğunu dile getiren Çalı, "Enerji darboğazında ülke genelinde bir sorun yaşanmaması için her il de zaman zaman arz-talep dengesini sağlamak için kesinti yapılıyor" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Karatepe Mustafa Canlı Armağan Önal Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title