Haberler

GTSO'dan Kurtarılan Gazeteci Aygün Onuruna Yemek

Güncelleme:

GTSO, Suriye'de 40 günlük esaretin ardından kurtarılan ve memleketi Gümüşhane'ye gelen gazeteci Bünyamin Aygün onuruna yemek verdi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Suriye'de 40 günlük esaretin ardından kurtarılan ve memleketi Gümüşhane'ye gelen gazeteci Bünyamin Aygün onuruna yemek verdi.

Yeni Belediye binasının en üst katında bulunan restoranda gerçekleştirilen yemeğe Vali Dr. Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, GTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Yemekte konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane'nin evladı Bünyamin Aygün'ün sağ salim yuvasına dönmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, gazeteciliğin hassas bir meslek olduğunun altını çizdi.

"BÜNYAMİN SURİYE'DE SADECE GÖREVİNİ YAPIYORDU"

Gazeteciliği önemli bir kamu görevi olarak değerlendirdiklerini ifade eden Vali Mayda, "İnsanların haber alma hürriyetinin sağlanması açısından, toplumun bilgilendirilmesi açısından bu meslek önemlidir. Gazetecinin gecesi yoktur, gündüzü yoktur, fedakarca çalışır. Savaş muhabirliği de bu işin bir adım daha ötesidir. Yapılan iş görevin devamıdır. Bünyamin sadece görevini yapıyordu Suriye'de. Bu görev de bir nevi elçilik gibi. Nasıl elçiye zeval olmaz denilirse, basın mensupları da savaşın bir tarafı değildir. Sadece orada olanları izler, kaydeder ve topluma naklederler." dedi.

"GÜMÜŞHANE EVLADINA SAHİP ÇIKTI"

Gazeteci Aygün'ün esir alındığının duyulmasının ardından hemen ilgili kurumlarla irtibata geçtiklerini, bunun yanında da Gümüşhane'nin evladına ciddi anlamda sahip çıktığını dile getiren Vali Mayda, "Gösteriler, açıklamalar yapıldı, dualar edildi, twitler atıldı, çeşitli gazetelerde yorumlar yapıldı. Tüm bunlar yapılırken denilen şuydu: Bünyamin Aygün sahipsiz değil, Gümüşhaneliler ve bütün Türk milleti bu işin peşindedir. Allah'a şükrediyoruz. Bünyamin adeta bıçak sırtından, uçurumun kenarından birkaç kez dönmüş. İnşallah bu savaş ortamı sona erer ve esir bulunan herkes hürriyetine kavuşur. İnsan haklarının en temeli yaşam hakkıdır. Kardeşimizin aramıza dönmesinde emeği geçen her düzeydeki hemşehrilerimize, kamu görevlerine ve Bünyamin Aygün'ü sevenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür olaylar da tekerrür etmez, hiç kimse bu tür bir muameleye maruz kalmaz." diye konuştu.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise gazeteciliğin zor ve çileli bir iş olduğunu belirterek, Bünyamin Aygün'ün tekrar aralarına dönmelerinden dolayı fevkalade mutlu olduklarını söyledi.

"İNSANİ DEĞERLERİN YÜKSEK OLDUĞU BİR ŞEHİRDİR GÜMÜŞHANE"

Aygün'ün Suriye'de esir tutulduğu dönemlerde hem Gümüşhane'de hem il dışındaki Gümüşhanelilerin Aygün'e sahip çıkmalarına şahit olduklarını kaydeden Akçay, "Dünya şehri olan İstanbul'un göbeğinde hemşehrilerimiz Bünyamin'le alakalı miting ve yürüyüş düzenledi. Bu sevgiden gelen bir iştir. O insanlara kimse madalya da, rütbe de vermez. Ama hemşehri sevgisi, Gümüşhane sevgisi, insani değerlerin yüksek olduğu bir şehrin insanı olmanın sonucu bunu getirdi işte. Bünyamin'e hemşehrilerimiz gerçekten hak ettiği değeri verdi ve sahip çıktı." ifadelerini kullandı.

"GÜMÜŞHANELİ OLMANIN AYRICALIĞINI SURİYE'DE BİLE YAŞADIM"

Gümüşhaneli olmanın ayrıcalığını Suriye'de de yaşadığını ifade eden Gazeteci Bünyamin Aygün de konuşmasında Suriye'de Gümüşhane Cezaevinde yatan bir örgüt üyesi sayesinde kısa bir süre de olsa rahat ettiğini anlattı.

"FOTOĞRAFLAR SAVAŞIN KORKUNÇ YÜZÜNÜ ORTAYA SERDİ"

Konuşmasında Suriye'de yaşanan vahşetin geçtiğimiz günlerde ülke ve dünya gündemine düşen fotoğraflarını değerlendiren Aygün, Suriye'de yaşanan vahşetin fotoğraflardakinden çok daha fazla olduğunu 11 bin değil, 111 bin insanın belki de bu şekilde öldürüldüğünü belirterek, fotoğrafların savaşın korkunç yüzünü ortaya serdiğini söyledi.

"SÜREÇ PROFESYONELLER TARAFINDAN PROFESYONELCE YÖNETİLDİ"

Kendisinin kurtarılma sürecin profesyoneller tarafından profesyonelce yönetildiğini belirten Aygün, "Eğer bu operasyon başarılı olmasaydı Suriye'de esir tutulan 20 gazeteciye eklenerek Suriye'nin derinliklerinde kaybolup gidecektim" diye konuştu ve devamında Suriye'de yaşadıklarını katılımcılara aktardı.

Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT ve İHH'nin kendisinin yaşadığı sürecin sonlandırılmasında büyük rol oynadığını belirterek, eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu, eski Gümüşhane Valisi, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ve sivil toplum örgütleri nezdinde sürece katkı koyan herkese teşekkür etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bünyamin Aygün Yusuf Mayda Gümüşhane Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title