Haberler

Greenmetric Çevreci Üniversiteler Türkiye Ulusal Çalıştayı, Beü Ev Sahipliğinde Düzenlendi

Her yıl dünya üniversitelerini çevreci uygulamalar ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric dünya çevreci üniversiteler platformu, Türkiye Ulusal Çalıştayı’nı 3 Ekim 2016’da Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Her yıl dünya üniversitelerini çevreci uygulamalar ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric dünya çevreci üniversiteler platformu, Türkiye Ulusal Çalıştayı'nı 3 Ekim 2016'da Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

BEÜ heyetinin Nisan 2016'da Jakarta'ya yaptığı ziyaret sonrasında GreenMetric yönetimi ile iyi ilişkiler kurulmuş ve ulusal ve uluslar arası çevreci üniversiteler çalıştaylarının Bülent Ecevit Üniversitesi'nde düzenlenmesine karar verilmişti. Türkiye'nin dört bir yanından yoğun ilgi gören çalıştaya GreenMetric başkanı Prof. Riri Fitri Sari, Uzman Prof. Tommy İlyas ve pek çok üniversitenin temsilcisi katıldı. Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam'ın da katıldığı çalıştayda Türkiye'nin pek çok ilinde yer alan üniversitelerin çevre mühendisliği, peyzaj mimarlığı, orman mühendisliği ve yapı işleri daire başkanlığı gibi birimlerinde görev yapan öğretim üyeleri katıldı. Çalıştayda BEÜ'yü temsil eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu yaptı.

Açılış konuşmasında tüm üniversite temsilcilerini bu çalıştayda BEÜ'de misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirten Prof. Kutoğlu, dünyadaki kaynakların hızla tükendiğine dikkati çekti ve üniversitelerin çevre bilincinin geliştirilmesi ve sürdürülebilirlik konularında araştırma-geliştirme ve eğitim alanlarında üstlendiği önemli role dikkat çekti. Çalıştay kapsamında daha sonra GreenMetric başkanı Prof. Riri Fitri Sari bir bilgilendirme konuşması yaptı ve tüm Türkiye üniversitelerini GreenMetric'e katılmaya davet etti. Sunumun ardından Prof. Tommy İlyas, GreenMetric anketi ve veri girişi ile ilgili bir sunum yaptı. Daha sonra, davetli konuşmacı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Demirer dünya'daki çevre sorunları ve sürdürülebilirlik çalışmalarının önemiyle ilgili bir sunum yaptı.

Öğleden sonra gerçekleşen çalıştayın ikinci bölümünde ise BEÜ temsilcisi Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım BEÜ'deki çevre ve sürdürülebilirlik uygulamaları ve BEÜ'nün GreenMetric başarısı ile ilgili bir sunum yaptı. Daha sonra sırasıyla Karabük Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Ömer Halisdemir Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi temsilcileri sunumlarını yaptılar. Çalıştay sonunda katılımcılar, daha geniş katılımla 2017'nin Nisan ayında BEÜ ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanan uluslar arası çalıştayda buluşmak üzere ayrıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Jakarta Türkiye Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title