Haberler

Gmis'in Hattat İşçilerine Yönelik Eğitim Seminerleri Sürüyor

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Hattat Enerji ve Maden A.Ş.Amasra Kömür İşletmesi'nde çalışan üyelerine yönelik olarak başlattığı Eğitim Seminerleri'nin ikincisi 9-10 Kasım 2013 tarihlerinde Amasra'da gerçekleştirdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra Kömür İşletmesi'nde çalışan üyelerine yönelik olarak başlattığı Eğitim Seminerleri'nin ikincisi 9-10 Kasım 2013 tarihlerinde Amasra'da gerçekleştirdi. Eğitim Semineri'nde ikinci grupta 80 işçiye seminer verildi. GMİS, Kasım ayı boyunca 4 grup halinde planladığı eğitim programıyla Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra İşletmesi'nde çalışan tüm madencilere seminer vermiş olacak.

9-10 Kasım 2013 tarihlerinde Amasra Sinan Otel'de gerçekleştirilen ve 80 maden işçisine verilen ikinci grup eğitim seminerine GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra İşletme Müdürü Suat Ölmez, GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.

"HAKLARINIZ YASAL GÜVENCE ALTINDA"

Eğitim Semineri, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra İşletme Müdürü Suat Ölmez'in açılış konuşmalarıyla başladı. HATTAT Enerji ve Madencilik A.Ş. işyerlerinde birinci dönem toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını belirten GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "İlk sözleşmemizi yaptık ve şimdi meşru bir zemindeyiz. Haklarınız yasal güvence altında" dedi. Alabaş, "Zonguldak, Bartın, Karabük bölgemizde, Türkiye'de ve çevre ülkelerde önemli sorunlar var. Bunların hepsi bir şekilde bizi, işimizi, ilişkilerimizi etkiliyor. Biz her şeyi izlemek, araştırmak, sorgulamak; ülkemiz, milletimiz ve kendi çıkarlarımız doğrultusunda tavır belirleme ve ona göre hareket edebilmek durumundayız. Eğer meselelere sadece kendi şahsi çıkarlarımız açısından bakarsak, bütünü göremez ve kavrayamazsak, herkes ayrı telden çalar ve hiçbir yere varamayız, birliğimizi, beraberliğimizi koruyamayız. Her zaman samimiyetle birbirimizi anlama gayretinde olalım ve düşüncelerimizi ifade etmekten çekinmeyelim. Unutmayınız ki, sendikaların bütün gücü birlik ve beraberlikten kaynaklanır. Eğer birlikte hareket edebilme yeteneğimizi geliştirirsek bütün sorunlarımızı çözeriz" dedi.

"DAYANIŞMAMIZI GELİŞTİRECEĞİZ"

Eğitim Semineri programı hakkında bilgi veren GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun ise "Genel Maden İşçileri Sendikamız sizlerin de katılımıyla daha da büyüdü ve güçlendi. Önümüzdeki süreçte birbirimizi daha iyi tanıyacağımızı, kardeşliğimizi, dayanışmamızı geliştireceğimizi ve daha iyi işler başaracağımızı sık sık ifade etmiştik.

Her şeyden önce Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri olarak, örgütlenme sürecinde ve toplu iş sözleşmesi sürecinde vermiş olduğunuz katkı, göstermiş olduğunuz güven ve sabır için Sendikamız adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

"SENDİKA GÜÇTÜR"

HATTAT Enerji ve Maden A.Ş. Amasra İşletme Müdürü Suat Ölmez, HATTAT Holding'in yatırımlarıyla ilgili olarak bir belgesel film gösteriminin ardından yaptığı konuşmada HATTAT Enerji ve Maden A.Ş.'nin Amasra'daki faaliyetleri ile ilgili bir sunum yaptı. Sondaj çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ölmez, "Arkadaşlarımız kar-kış demeden arazide sondaj çalışması yapıyorlar. Amacımız nerede ne kadar kömür var belirlemek. 1200 metreye kadar sondaj yapıyoruz" dedi.

Kuyu ve inset çalışmalarının da sürdüğünü belirten Ölmez, "Galeri sürme çalışmalarımız da sürüyor. Başyukarı da aylık 108 metre ilerlemeyle rekor kırdık" dedi. Ölmez, çalışmalar hakkında teknik bilgiler aktardı. Ölmez, "Sendika güçtür. Sendikamıza sahip çıkacağız. Sizler de sendikalı olduğunuz bilinciyle günlük 7,5 saatlik çalışma süresine uyacaksınız" dedi. Konuşmaların ardından ilk sunumu GMİS Hukuk Danışmanı Av. Murat Ergen ile GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki yaptı. Av. Murat Ergen, toplu sözleşme hukuku hakkında ayrıntılı bilgiler verirken Nizamettin Tiryaki, toplu iş sözleşmesiyle ilgili bilgiler aktardı.

Eğitim Seminerinin ilk gün öğleden sonraki bölümünde ise Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Danışmanı ve Eğitim Müdürü Dr. Fikret Sazak, "Sendikal Kavramlar" ve ardından "Dünden bugüne Dünyada ve Türkiye'de Sendikal Mücadele"yi ile ilgili sunum yaptı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral ise öğleden sonraki bölümde GMİS'in mücadele tarihini anlatan kısa belgesel film gösteriminin ardından Sendika tarihini anlattı. Eğitim Seminerinin ikinci günü olan 10 Kasım 2013 tarihinde Atatrük'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te GMİS yöneticileri ile seminere katılan Hattat Enerji ve Madencilik A.Ş. çalışanları saygı duruşunda bulundular.

"SİZLERİ, VAKFIMIZA ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUZ"

Seminerin son bölümünde GMİS Genel Mali Sekreteri ve Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Sarıçam, vakıf çalışmaları hakkında maden işçilerini bilgilendirdi. Sarıçam, "Örgütlenme kültürü hayatın tüm alanlarına yaygınlaştıkça demokrasi gelişiyor. Sendikalar, siyasi partiler, meslek odaları, yöresel dernekler, vakıflar gibi sivil toplum örgütleri ve demokratik kitle örgütleri demokrasinin zenginliğidir. Bir çoğumuz birden fazla derneğe üyeyiz.

Bizim madenciler olarak Sendikamızın dışında önemli bir örgütümüz daha var. Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfımız var.

Üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına burs veriyoruz. Maden şehitlerimizin çocuklarına da burs veriyoruz. 2 yıllık, 4 yıllık ve yüksek lisans öğrencilerine burs verebiliyoruz. Ayrıca bölgemizde amatör spor kulüplerine de katkı sağlıyoruz. Zaman zaman madenci arkadaşlarımız arasında futbol turnuvası düzenliyoruz. Mümkün olduğunca eğitime ve spora katkı vermeye devam edeceğiz. Sizleri de vakfımıza üye olmaya davet ediyoruz" dedi.

"SORULMAYAN SORU, ALINMAYAN CEVAP KALMASIN"

Seminer sonunda gerçekleştirilen Değerlendirme Toplantısı'nda GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Hukuk Danışmanı Av. Murat Ergen, GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki, maden işçilerinin sorularına yanıtladılar.

Değerlendirme toplantısında "Sorulmayan soru, alınmayan cevap kalmasın. Her türlü soruyu yöneltebilirsiniz" diyen GMİS Genel Başkanı Alabaş, işçilerin sorularına ayrıntılı yanıtlar verdi. İşçilerin aktardığı sorunların çözümü için de harekete geçeceklerini belirten Alabaş, "Bir sorununuz olduğunda gece-gündüz demeden bize ulaşabilirsiniz" dedi.

Değerlendirme toplantısının ardından katılımcılara sertifikaları, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun tarafından verildi. Seminer, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

GMİS'in Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra İşletmesi'nde çalışan tüm üyelerine yönelik seminerler Kasım ayı boyunca sürecek. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıçam Amasra Uludağ Eyüp Yerel Haberler

title