Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

"Geçmişinden bihaber nesillerle geleceği inşa etmek mümkün değil. İstiyoruz ki nesiller geçmişinden haberdar olsun, atasının farkında olsun" "Malazgirt Ovası'ndaki birlik ve beraberlik görüntümüzden rahatsız olanlar var"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,  geçmişinden haberdar olmayan nesillerle geleceği inşa etmenin mümkün olamayacağını söyleyerek, "İstiyoruz ki nesiller geçmişinden haberdar olsun, atasının farkında olsun. Geçmiş yüzyıllarını anlayamayanların gelecek yüz yıllarını sağlam temeller üzerine kurabilmeleri mümkün değil. 10 bini aşkın üniversiteli gencin bin 71 tanesinin adı Alparslan olacak" dedi.

Kılıç, Şehitkamil Belediyesince yaptırılacak gençlik merkezinin inşaatı ve İl Özel İradesi Genel Sekreterliği tarafından yaptırılan Olimpik Yüzme Havuzu inşaatında incelemelerde bulundu. Gençlik merkezi inşaatında incelemeleri sırasında Kılıç, inşaat işçileriyle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

İncelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıç, "Bu yılki Malazgirt kutlamalarının nasıl olacağı" sorusuna, 10 bini aşkın üniversite öğrencisiyle Malazgirt Ovası'nda buluşacaklarını belirtti.

26 Ağustos Pazertesi günü, Alparslan'ın Anadolu'ya gelişinin 942'inci yıldönümünü üniversite öğrencileriyle Malazgirt Ovası'nda birlikte kutlayacaklarını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Geçmişinden bihaber nesillerle geleceği inşa etmek mümkün değil. İstiyoruz ki nesiller geçmişinden haberdar olsun, atasının farkında olsun. Geçmiş yüz yıllarını anlayamayanların gelecek yüzyıllarını sağlam temeller üzerine kurabilmeleri mümkün değil. 10 bini aşkın üniversiteli gencin bin 71 tanesinin adı Alparslan olacak. Çünkü Alparslan, Anadolu'nun kapılarını milletimize açan büyük hükümdardır. Alparslan ayrıca milletimizin kader birliğinin timsali olan sultandır. Çünkü Alparslan'ın sancağa altında Mezopotamya'nın bütün halkları vardı. Alparslan, Malazgirt'ten Anadolu'ya girerken Türkler merkezde olmak üzere Kürtler, Araplar hepsi aynı sancak ve bayrak altında aynı mefküre etrafında birbirlerine kenetlenmiş durumdalardı."

-"Malazgirt Ovası'ndaki birlik ve beraberlik görüntümüzden rahatsız olanlar var"

Malazgirt Ovası'ndan bütün Türkiye'ye mesaj vereceklerini söyleyen Kılıç, Kürt'ün, Türk'ün ve Arap'ın kaderinin birlikte yazıldığına inandıklarını ve aralarına hiçbir ayrılık tohumunun girmesine fırsat vermeyeceklerini dile getirdi.

Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sünnisi ve Alevisi ile ülkenin gençleri bu coğrafyanın en büyük değeridir. Kürt'ü, Arab'ı, Çerkez'i ile hiç fark etmez. Değerlerimize milli birliğimize beraberliğimize inanan bütün gençlerimiz bu coğrafyanın en büyük zenginlik kaynağıdır. Malazgirt Ovası'ndaki birlik ve beraberlik görüntümüzden rahatsız olanlar var. Biliyorum ama onlara da çağrım şudur ki hiç rahatsız olmasınlar. Huzur ve istikrar içindeki Türkiye, onların da mutluluk içerisinde yaşayacakları yegane ülkedir."

Türkiye'nin huzuruna, istikrarına, mutluluğuna, gençlerin birlik ve beraberliğine sahip çıkmanın herkesin boynunun borcu olduğunu belirten Kılıç, "Yoksa 'Kaç Diyojen' türünden esprili yaklaşımlar, bizim de hoşumuza gidebilir. Biz de bunları, günün, gündemin gereği olan şakalaşmalar olarak görebiliriz. Ama Diyojen'in ordusuna karşı yeni bir ordu düşüncemiz yok. Günümüzün orduları, fikir düzeyindeki mücadeleye devam ediyor. Bilgi düzeyinde mücadeleye devam ediyor. Biz de bu coğrafyanın gençlerinin, bilgi, fikir, kültür, inanç, iman, din, dil ve medeniyet değerleriyle gelecek yüzyılı inşa etmeleri için canla başla çalışıyoruz" diye konuştu.

Kılıç'a, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan eşlik etti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Şehitkamil Malazgirt Türkiye Yerel Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

title