Haberler

Gemiciler Ortaokulu Ankara'ya Gezi Düzenledi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Gemiciler Ortaokulu Ankara’ya gezi düzenledi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Gemiciler Ortaokulu Ankara'ya gezi düzenledi.

Gemiciler Ortaokulu müdür yardımcısı Gülay Biçer, öğretmenleri İsmail Çelebi ve Sercan İnam rehberliğinde Ankara'ya bir gezi düzenledi. Geziye 4.,5. ve 6. sınıftan 40 öğrenci katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan gezinin ilk durağı Ankara'daki "Hava Kuvvetleri Müzesi" oldu. Öğrenciler burada birçok uçağı ilk kez yakından görme fırsatı yakaladı. İkinci olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün kabri Anıtkabir ziyaret edildi. Öğretmenler Anıtkabir hakkında öğrencilere gereken bilgileri aktardı. Anıtkabir'deki heykel, kabartma ya da süslemelerin her birinin tarihi ya da kültürel olayları, durumları simgelediği özellikle vurgulandı. Anıtkabir Müzesi'nde öğrenciler Türkiye Cumhuriyet'inin temellerini atan savaşların anlatıldığı panorama bölümünü, savaşlarda mücadele etmiş asker ve Anadolu insanının resmedildiği resim galerisini gezdiler ve Gazi Mustafa Kemal'e gelen hediyeleri ve onun kişisel eşyalarını gördüler. En çok dikkatlerini çeken önder Mustafa Kemal'in kütüphanesi oldu ve kitap okumanın giderek azaldığı günde Mustafa Kemal'in o zorlu dönemde binlerce kitap okuduğunu bizzat gördüler. Günün bir kısmı tarihi geziye büyük çoğunluğu da öğrencileri eğlendirme amaçlı geziye ayrıldığı için öğle yemeğinden sonra öğrenciler önce Akvaryuma, sonra "Sincan Harikalar Diyarı" gezi parkına götürüldü. Öğrenciler daha önce hiç görmedikleri balıkları ve deniz canlılarını canlı olarak gördü ve Harikalar Diyarında eğlence parkında eğlenerek ve masal kahramanların heykelleriyle fotoğraf çektirerek vakit geçirdiler.

Gezide öğrencilere rehberlik eden müdür yardımcısı Gülay Biçer, " Öğrencilerimizin derslerde ve kitaplardan öğrendiği bilgilerin kalıcı olması ve bu ülkenin hangi şartlarda kimlerin mücadelesi sonucu kurulduğunu bizzat tarihi mekanları görerek öğrenmelerinin daha kalıcı olacağını düşündük. Okullar sadece ders, sınav ve akademik başarılarının ölçüldüğü bir yer değildir. Bunların yanında yeni nesillere kültürel ve ahlaki değerleri vermek, tarihin bilmenin önemini kazandırmak ve bilginin değerini yaşayarak ve yaşatarak öğretmek en önemli amacımız olmalıdır. Tarihini bilmeyen toplumların başına neler gelebileceğini söyleyen ve bir çok tavsiyede bulunan önderimizi sadece sözel anlatımlarla değil öğrencilerimize o tarihi yaşamasını bu tür gezilerle sağlayabiliriz"dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Çaycuma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title