Haberler

Geçmişin altın izleri Denizli'de görücüye çıktı: Bin 347 kursiyer, 4 bin el emeği göz nuru eserini beğeniye sundu

Güncelleme:

Geçmişin altın izleri Denizli'de görücüye çıktı: Bin 347 kursiyer, 4 bin el emeği göz nuru eserini beğeniye sunduDENİZLİ Denizli Büyükşehir Belediyesinin açtığı ücretsiz kurslarda eğitim gören bin 347 kursiyerin 4 bin 739 el emeği göz nuru eseri beğeniye sunuldu.

Geçmişin altın izleri Denizli'de görücüye çıktı: Bin 347 kursiyer, 4 bin el emeği göz nuru eserini beğeniye sundu

DENİZLİ Denizli Büyükşehir Belediyesinin açtığı ücretsiz kurslarda eğitim gören bin 347 kursiyerin 4 bin 739 el emeği göz nuru eseri beğeniye sunuldu. Denizli'nin en büyük sergisini açtıklarını vurgulayan Başkan Zolan, tüm vatandaşları geleneksel Türk el sanatlarının geçmişten geleceğe yolculuğunun anlatıldığı 27 Mayıs'a kadar açık olacak sergiye davet etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin verdiği ücretsiz kurslarda eğitim gören 1347 kursiyerin el emeği göz nuru 4 bin 739 eserinin yer aldığı 5. Karma Sergi, "Geçmişin Altın İzleri Geleneksel Türk El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu" adıyla beğeniye sunuldu. Geleneksel Türk el sanatlarının geçmişten geleceğe yolculuğunun anlatıldığı sergi Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde açıldı. Serginin açılış törenine, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Zolan, 2013 yılında başlattıkları el sanatları kurslarının her geçen yıl yoğun ilgiyle devam ettiğini belirterek, "Biz istiyoruz ki geleneksel el sanatlarımız yaşasın. Geçmişten gelen güzelliklerimizi geleceğe aktaralım. Sizlerin de, yeteneklerinizin ortaya çıkması için imkan sağlayalım. Bunun ötesinde ise çok yetenekli kursiyerlerimizin yapmış olduğu ürünler ev ekonomisine de katkı sağlıyor" dedi.

"Sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz"

2013 yılında başlattıkları el sanatları kurslarının bugün 9 noktada 77 değişik branşta verildiğini ve 1300'ün üzerinde kursiyer olduğunu kaydeden Başkan Zolan, şunları anlattı: "Bu seneki sergimiz Denizli tarihinde, eser sayısı anlamında Denizli'nin en büyük sergisi. 4700'ün üzerinde eser var. Her biri alın teri ve göz nuruyla uzun süren gayretlerle ortaya çıktı. Ben her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Geçmişimize sahip çıkmaya geleceğimize aktarmaya devam edeceğiz." 27 Mayıs'a dek açık olacak sergiye tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Zolan, "Halk Eğitim Müdürlüklerimiz iş birliği ile de bu kursları veriyoruz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Sergimiz hayırlı ve uğurlu olsun. Sergimiz 1 hafta açık kalacak. Tüm hemşerilerimizi bu güzel eserleri görmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Denizli'nin en nitelikli sergisi"

Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise, Denizli'nin en nitelikli sergisini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Vali Atik, "Sizlere bu güzellikleri bizlere yaşattığınız için bu görselleri bizlere sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz altyapı üstyapı çalışmalarını başarıyla yürütürken aynı zamanda topluma dokunacak toplumumuza faydalı olacak sosyal ve kültürel işlerde de başarılı projelere imza atmaktadır. Bugün burada bunun en somut örneğini hep birlikte görüyoruz. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi. Konuşmaların ardından kentin 9 farklı noktasındaki kurs merkezlerine katılan 1347 kursiyerin 4 bin 739 el emeği göz nuru eserinin yer aldığı sergi açıldı. Başkan Zolan ve beraberindekiler sergiyi gezerek katılımcılardan bilgi aldı.

Sergide alışveriş yapılabiliyor

Cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya kadar 77 farklı branşta 4 bin 739 eserin beğeniye sunulduğu sergide kursiyerler eserlerini satarak ev ekonomilerine de katkıda bulunuyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz kursları ise 9 farklı noktada veriliyor. Bu merkezler şöyle: "Tarihi Nuzhet Sürücü Evi, Atalar Evi, Yenişehir Seramik Atölyesi, Yenişehir El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Gerzele El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi, Bağbaşı El Becerileri Kurs Merkezi, Karahasanlı El Becerileri Kurs Merkezi ve Genç Denizli Merzeci Evi El Sanatları ve Kurs Merkezi."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title