Haberler

Gaziantep'in Yetiştirdiği Şairden Sevgililer Günü Hediyesi

Gaziantep’in yetiştirdiği şairlerden Bülent Özcan, Sevgililer Günü öncesinde ‘Aşk insana kanatlar verir’ isimli şiir kitabını yayımladı.

Gaziantep'in yetiştirdiği şairlerden Bülent Özcan, Sevgililer Günü öncesinde 'Aşk insana kanatlar verir' isimli şiir kitabını yayımladı.

Londra'da yaşayan Özcan'ın 'Aşk insana kanatlar verir' kitabında 101 aşk şiiri yer alıyor. Yeni kitabının, eski ve yeni şiirlerinden bir seçmeler kitabı olduğunu belirten Özcan, "Aşk, eskimeyen, her zaman yeni bir duygudur, kitapta yer alan 101 aşk şiiri, yaşanmış duygulardan damıtılan şiirlerdir. Şiir severlere, sevgiler günü için anlamlı bir hediye sunmak istedim" dedi. Özcan, 2014 yılı içerisinde, birisi çocuklar için olmak üzere, başka şiir kitaplarının yayımlanacağını duyurdu. Sokak Kitapları Yayınları tarafından yayımlanan 'Aşk insana kanatlar verir', online kitap satış mağazalarında ve kitapçılarda yerini aldı, okurlarını bekliyor.

ŞAİRİN ÖZGEÇMİŞİ

Bülent Özcan, 25 Şubat 1973, Sarız-Kayseri doğumlu. A. Ozan Akgüneş, Özlem Günay Aytekin, Can Ozan imzalarını da kullandı. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep'te tamamladı. Londra'da Southgate, Nottingham'da New Kolejde okudu. Gaziantep'te yayımlanan Doğuş, Önder, Sizin Gazete, Gaziantep Ekspres ve Arena gazetelerinde Sanat Yönetmenliği, Doğan ve Şok gazetelerinde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Şiir sergileri açtı. Şiir ve yazıları, Aykırı Sanat, Berfin Bahar, Damla, Dem (Almanya), Demokratik Gündem (Almanya), Edebiyat Gündemi, Gaziantep 27, Gülpınar, Hayat, Hürriyet Kelebek, Kırk Merdiven, Kuzeysu, Müzik Magazin, Olay Gazetesi (İngiltere), Ses, Şafak (Yunanistan), Şiir Defteri, Öteki-siz, Wird (Almanya) başta olmak üzere pek çok yayın organında yayımlandı. Çeşitli antolojilerde şiirleri yer aldı.

1988 yılında Türkiye Çocuk dergisi tarafından 'Yılın Araştırmacısı' seçildi. Şiir sanatına yapmış olduğu katkılardan dolayı 1990 yılında, Müzik Magazin dergisi tarafından 'Onur Belgesi' ile ödüllendirildi. 1992 yılında İsveç'te bulunan Hümanist Enternasyonal tarafından düzenlenen çok yönlü yarışmada, Jüri Özel Ödülü'nü; Türkiye dergisi ve Bay Ajans tarafından düzenlenen şiir yarışmasında ise 'Barış Şiiri' ödülünü aldı.

Şiirleri, Naser Feiz, Khazar Ahmetnijadi ve Hengameh Heidari tarafından Farsçaya çevrilerek, İran'ın önde gelen edebiyat dergilerinde yayımlandı. Şiirlerini, Şubat 1994'de 'En güzel ben ölürüm' adlı bir kitapta topladı. Nisan 1995'te, Bağbozumu Ortak Betik'i yayımladı. Mayıs 1996'te yeni şiirlerle birlikte 'En güzel ben ölürüm'ün ikinci basımı, Ankara'da, İlke Kitabevi tarafından yayımlandı. Bazı şiirleri, Ali Ekber Eren ve Cihangir Bostancı tarafından bestelendi. İnsanların toplumsal olaylara karşı duyarsızlığını eleştirmek amacıyla, bir dizi protesto girişiminde bulunma kararı aldı. 8 Kasım 1996'da, Galata Köprüsü üzerinde kitaplarını denize attı. 25 Şubat 1997'de ise Gaziantep Asri Mezarlığı'nda, ölülere bir şiir dinletisi sunarak, mezarlıklara şiir kitaplarını bıraktı. Mayıs 1997'de Londra'ya yerleşti. 1996-2002 yılları arası yazdığı şiirleri, Ocak 2002'de, Hera Şiir Kitaplığı'nca, 'Gelincik tozları' adıyla İstanbul'da yayımlandı. Bu kitabın ikinci basımı, yeni şiirlerle birlikte, Ağustos 2006'da Ankara'da Kül Sanat tarafından yayımlandı. Londra'da yayımlanan Olay Gazetesi'nde 2003-2007 yılları arası 'Kültür-Sanat' yönetmenliği de yapan Bülent Özcan'ın şiirleri, İngilizce'ye çevrilerek İngiltere'de yayımlanan antolojilerde yer aldı. Basari.com ve Cember.com başta olmak üzere, internette yayınlanan kültür sanat ağırlıklı bazı sitelerin Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Özcan Gaziantep Almanya Londra Yerel Haberler

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title