Haberler

Gaün'de 'Lıberty Corner' Amerıka Bilgi Köşesi Açıldı

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Adana’daki Amerikan Konsolosu Linda Stuart Specht’ın katılımıyla GAÜN’de Amerika bilgi köşesi açıldı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Adana'daki Amerikan Konsolosu Linda Stuart Specht'ın katılımıyla GAÜN'de Amerika bilgi köşesi açıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği adına Gaziantep Üniversitesinde, 'Liberty Corner' Amerika bilgi köşesinin açılışı gerçekleştirildi. Eski Uluslararası İlişkiler Ofisinde düzenlenen törenle yapılan açılışta, konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite olarak uluslararası ilişkilere önem verdiklerini belirterek, "Bütün uluslararası ilişkilerde inisiyatifi elimizden bırakmadan bir şekilde Gaziantep Üniversitesi kimliğiyle bölgeye, ülkeye ve uluslararası arenada insan, insanlar ve gençlik için doğru şeyleri yapmaya çalışıyoruz" dedi. Uluslararası öğrenci açısından 98 ülkeden 3 bine yakın öğrenci barındıran bir üniversite olduklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Coşkun, "Öğrenci ayağında ciddi anlamda uluslararasılaşan üniversitemizin, kültürel ve sosyal alanda da dünyayla olan bağlarını artırıyoruz. Bütün bunları yaparken yerel değerlerin kıymetini bilerek ve tarihten getirdiğimiz medeniyet değerlerinin geleceğe taşınması noktasında üniversitenin mutlaka entelektüel bir hizmetinin olması gerektiğinin bilinciyle davranıyoruz. Glokalleşme dediğimiz lokal, kendi değerlerimizi muhafaza ederek dünyada işbirliklerini artırmaya çalışıyoruz. Tamda bu anlamda uzun zamandır çeşitli alanlarda işbirliğimiz olan ve daha önce de Amerikan Corner şeklinde yapılanan bu küçük yapıyı şimdi artık Liberty Corner adıyla Amerika Birleşik Devletleri hükumetinin desteğiyle gerçekleştirmiş ve burada gençlerin dünyayla olan iletişimleri açısından bir hizmet vermesini planlamış durumdayız. Herhangi bir farklı misyonu, görevi yoktur. Sadece gençlerin uluslararası arenada ve kendine ait donanımlarını daha fazla artırmak üzere ortaya çıkmış bir işbirliği projesidir" şeklinde konuştu. Adana'daki Amerikan Konsolosu Linda Stuart Specht ise Gaziantep için 'Liberty Corner' özgürlük köşesinin ortak bir laboratuar olduğunu, üniversite öğrencilerinin, mezunların, özel ve kamu ortaklarının ve herkesin kullanabileceklerini ifade etti. Specht, "Burası insanların kendi yeteneklerini paylaşabilecekleri, fikirlerini özgürce konuşabilecekleri ve yeni fikirlerle ilham alabilecekleri bir yer olacağını ümit ediyorum. Amerika için burası beş tane program fikriyle hareket edecek. Amerika Birleşik Devletleri ve Amerika'nın dış politikaları hakkında doğru bilgi verecek. İngilizce dili öğretimi için fırsatlar verecek. Amerika üniversitelerinde eğitim görmek isteyen öğrencilere bilgi verecek. Amerika Birleşik Devletleri değişim programlarına katılmış mezunların buraya geleceğini ve fikir alış-verişinde bulunacaklarını ümit ediyoruz. Kültürel programlara da ev sahipliği yapacak" diye konuştu. Programa tele konferans ile katılan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jonathan Henick de Türkiye'de geçirdiği iki yıl ile ilgili olarak bu yeni bilgi köşesini oluşturmak için ortaya konan büyük çabayı ve üniversitenin bu projeye bağlılığını önemini anımsadığını dile getirdi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Adana'daki Amerika Konsolosu Linda Stuart Specht, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencinin katıldığı program kokteyl ile sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title