Haberler

Filistin Ankara Büyükelçisi Van'da

Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf ile Vali Münir Karaloğlu arasında Van'da yapılacak olan okul için protokol imzalandı.

Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf ile Vali Münir Karaloğlu arasında Van'da yapılacak olan okul için protokol imzalandı.

Daha önce Ankara'da Mahmut Abbas'ın eşi Emine Abbas ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın düzenlemiş olduğu yemekte toplanan yardımlardan Van'da bir okul yapılması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda daha önce Van'a gelen Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, okulun protokolü için Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etmişti. Vali Ali Paşa toplantı salonunda yapılan protokole Vali Münir Karaloğlu, Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ve basın mensupları katıldı. Burada bir konuşma yapan Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Filistin'in bir savaş halinde ve herkesten yardım bekleme durumunda olmasına rağmen Van'daki depremzede kardeşlerine yardım ettiklerini söyledi. Yapılacak olan okula 'Filistin Okulu' adının verileceğini söyleyen Maruf, "Bu da bizden Van'a bir hatıra olarak kalacak. Aynı zamanda sayın Abbas'tan okulun dış cephesini kaplamak üzere

Filistin'den özel taşlar gönderilecek. İnşallah Eylül ayında okulumuz hizmete açılacak" dedi.

Vali Karaloğlu ise Van'da yapılacak okula Filistin halkının belki daha çok ihtiyacı olduğunu belirterek, "Filistin halkının ihtiyaçları var. Ama onlar karşılıksız sevmenin gereği olarak deprem sonrası Van'daki kardeşleri için bunu yapması, iki halk arasındaki tarihsel bağları, inanç bağlarını göstermesi açısından önemli.

Bu okulun yapılmasında katkı veren Başbakanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'ye ve Mahmut Abbas'ın eşi Emine Abbas Hanımefendi'ye çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Protokol sonrası bir gazetecinin, İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu'nun Mavi Marmara olayı ile ilgili Başbakan Erdoğan'dan özür dilediğini hatırlatması üzerine Maruf, atılan bu adımı desteklediklerini belirtti. Maruf, "Türkiye bekledi, ısrar etti ve en sonunda Mavi Marmara konusunda istediğini almayı başardı. İlişkilerin tekrar düzelmesi konusunda Türkiye'nin özür istemesi hakkıydı. Mavi Marmara'da şehit edilenler 1. Dünya Savaşı'ndan bu yana bir yabancı ülke tarafından

savaş ortamında öldürülen ilk insanlar oldu.

Bu durumun Filistin halkı için onların yararına olacağını düşünüyoruz. Çünkü barış sürecinde Türkiye'de daha çok destek alacağımızı biliyoruz. Bu özür, Türkiye'nin Filistin halkına doğrudan yardım yapması için elini güçlendiriyor. Türkiye, Orta Doğu'da önemli bir rol oynamak istiyor. Bu rolü gereği Türkiye'nin bütün partilerle doğrudan güçlü bağlarının olması gerekir" ifadelerini kullandı.

Filistin İlköğretim Okulu protokolünün imzalanmasının ardından Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ve Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ile birlikte okulun yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Filistin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title