Haberler

Evyap'tan Muradiye'ye İlköğretim Okulu

Van'ın Muradiye İlçesi'nde Evyap tarafından yaptırılacak ilköğretim okulunun temeli törenle atıldı.

Van'ın Muradiye İlçesi'nde Evyap tarafından yaptırılacak ilköğretim okulunun temeli törenle atıldı. Depremde ağır hasar gören ve ardından da yıkım kararı alınan Karahan İlk Öğretim Okulu, farklı bir yerde 12 derslikli olarak yeniden yapılacak.

Düzenlenen temel atma törenine, Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, okulun yapımını üstlenen hayırsever firma yetkilisi Talat Yamaç, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılıştan önce bir konuşma yapan Talat Yamaç; Evyap ailesi adına temel atma töreninde bulunduklarını söyledi. Yamaç "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında öncelikle Erciş'te 36 derslik okulun temelinden sonra Muradiye Karahan köyünde de temel atma töreninde bulunduğumuzdan mutluyuz, gururluyuz. Hayırlı olsun" dedi.

İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ise yaptığı teşekkür konuşmasında; "Maharetli, fedakar çabalarla bu tohumlar çoğalacak, boy atacak ve sağlıklı nesiller olarak geleceğimizi teşkil edecekler. İşte bu eserin meydana gelmesinde büyük emeği geçen Valimiz Sayım Münir Karaloğlu, hayırsever Semra Evyap'a ve emeği geçenler ilçem ve şahsım adına şükranlarımı arz ediyorum. Konuşmamı, Hz. Mevlana'nın 'Ne yaparsanız ne ederseniz o yine size geri dönecektir' sözleriyle tamamlamak istedim" dedi.

Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ise açılış konuşmasında, dün gece düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis olayına değindi. Coşkun "Yıllardan beridir bu saldırılar devam ediyor. Yıllardan beri ülkemizde huzursuzluğa yol açıyor. Şu iyi bilinmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti devleti 5 bin yıllık tarihi olan o büyük çınarın üzerinde yeşermiş devlettir. Açıkçası bu millet 3-5 çapulcuya meydanı boş bırakmaz, 3-5 çapulcu bu milleti etkileyemez. Bu millet yıllardan beri Malazgirt'te, Kosova'da, Çaldıran'da, Çanakkale'de ve daha birçok meydanlarda dünyaya Türkün gücünü göstermiştir ve göstermeye de devam edecektir. Bu millet yönetmeye alışmış, dünyaya adalet getirmeye alışmış bir millettir. Biz kısaca tarihimizle gücünü alan ve geleceğimiz yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olan bir devletiz. Şu an birileri sıkışmış durumda, birileri son demlerini olduğu için bu hareketleri yapıyorlar. Ama başarılı olamayacaklar. Tanklarımızı, uzun menzilli füzelerimizi, uçaklarımızı kendimiz yapmaya başlamışız. Bu da bazılarını rahatsız ediyor. Bu nedenle dış devletlerdeki güçler buradaki taşeronlarını kullanarak ülkede eylemler yapmaya devam ettiriyorlar. Aslında bu bir ipucu veriyor. Aslında bu terör olaylarının neden arttığını gösteriyor. Terör nedir, terör bilinçsizlik demektir. Bilinçsiz insan terörist olur, bilinçsiz insan silaha el atar silahla çözüm arar. O yüzden bu bilinçsizliğin, bu cehalet düşmanın da cehalet terörünün en büyük düşmanı da en büyük yolu da eğitimdir, okullardır. Depremde bin tane okul yıkılmıştı biz 2 bin tane yapıyoruz. Gerek kamu, yaptırımları gerekse özel yaptırımlar olarak 2 bin tane derslik yapıyoruz. Ben burada bu programı ayrıca terörle mücadelenin en etkin yolu olan eğitim seferberliği noktasında bize katlı sunan, Erciş'te 36 derslikli olan okulumuzun yanında bir de burada Karahan'da Semra hanımın kendi bütçesinde yaptırdığı bu eğitim yuvasından dolayı kendisine teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra İlçe Müftüsü Selim Duman'ın duaları, 3 çok kurban edilmesinin ardından okulun temeli atıldı. Kesilen kurbanlıklar ise okul inşaatında çalışanlara verildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Tanrıkulu Muradiye Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title