Haberler

Etik Başkanı İşler Selçuk'ta

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önce Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı'yı, daha sonra Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret ettiler.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önce Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı'yı, daha sonra Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret ettiler. Bölgenin turizm konularının masaya yatırıldığı ziyarette yeni bir vizyonla turizme merhaba denilmesi, yeni bir sinercinin yaratılması gerektiğine dikkat çekildi.

İlk olarak Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı'yı makamında ziyaret eden ETİK Başkanı Mehmet İşler ve beraberindeki Etik Genel Sekreteri Şinasi Akçay, ETİK Yönetim Kurulu Üyeleri Sadun Alp, Gökhan Aydın, Cazim Aluybaş, ETİK Yönetim kurulu üyesi ve Selçuk Bölge Sorumlusu Gökhan Sengel, ETİK Denetim Kurulu Üyesi Haluk Alay ve İltu Yılmaz turizm sezonu öncesi bölge yapılması gereken çalışmalar ile alınması gereken kararlar tartışıldı.

Yapılan bu ziyaretten dolayı oldukça memnuniyet duyduğunu belirten Kaymakam Boyacı, turizm potansiyeli yüksek olan ve dünya medeniyetlerine ev sahipliği yapan Selçuk'un turizm yatırımları açısından önemli olduğunu hatırlatarak, bu konuda kendi üstlerine düşen görevi yerine getirmeye her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Daha sonra Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'yı ziyaret eden turizmciler, Başkan Bakıcı'dan turizme daha çok destek olması talebinde bulundular. Selçuk'un kendileri için çok önemli bir ilçe olduğuna vurgu yapan ETİK Başkanı Mehmet İşler, ancak Selçuk'un merkezini 'mumun dibine ışık vermediği' yönünde gözlemlediklerini, buna Şirince, Pamucak, Meryemana ve Efes'i örnek vererek bu bölgelerin gelen turistten pay aldığını, hatta Kuşadası ilçesinin uzakta olmasına rağmen pay aldığını ama asıl merkez olan Selçuk ilçesinin bu payı alamadığını dile getirdi. Otellerde uygulanan her şey dahil sisteminin esnaflarda değişik bir algı oluşturduğunu, otellerdeki turistlerin bu uygulamayla esnaflara gelmediği yönünde algılandığını ifade eden ve esnaflar arasında bu konuda olumsuz algılanan bu uygulamanın doğru bir karar olduğunu savunan İşler, "Bugün Türkiye her şey dahil konsaptiyle 36 milyona geldi. Yarın sabah birisi kalkıp dese ki, 'her şey dahil sistemi artık bu ülkeden kaldırıldı' bugün Pamucak dahil Türkiye'deki birçok tesisler duru ve biz bu turisti bir daha bulamayız. Yani her şey dahil ürünü bir arz talep ürünüdür. Piyasalar bunu talep ediyor, biz de uyguluyoruz. Bizler zaten ürünlerimizi her şey dahil esnaf arkadaşlarımızdan alıyoruz. Yani toplam alıp, toplam tüketiyoruz" dedi.

Pamucak bölgesindeki otellerde kalan turistin Selçuk merkezine gelebilmesi için şehir içinde bir şeyler sunulması gerektiğini, günah keçisinin her şey dahil sisteminin olmaması gerektiğine dikkat çeken ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Burada önemli olan biz 36 milyonu buraya getirebiliyorsak, bu ilçede nasıl bir gelir elde edilmeli şeklinde proje üretilmeli. Bizler bu konuda Selçuk Belediyesine güveniyoruz" dedi.

Selçuk için yeni bir şeyler söylemek gerektiğini, yeni bir felsefe yazmak gerektiğini söyleyen İşler; "Burada yeniden bir şeyleri yaratmamız gerekiyor. Üstümüzdeki ağtıl atılmış bu ölü toprağını atıp Selçuk'un İzmir'deki Turizm Pastasından hak ettiği yere gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz turizmciler olarak bu bölgede bir miyar dolara yakın yaptığımız yatırımlarla elimizi değil vücudumuzu taşın altına koymuş bulunmaktayız" ifadesini kullandı.

Selçuk Belediye Başkanı Ayhan Boyacı, belediye olarak kendilerine düşen görevlerin mutlaka yerine getirileceği vurgusunu yaparak, bu konuda ortak çalışmaların ortaya koyulması gerektiğini kaydetti. Hep birlikte el ele tutuşarak ortak bir çalışma yapacakları pozu veren turizmciler "Devlet, sektör el ele" mesajı verdiler.

Yapılan ziyarette ETİK Başkanı Mehmet İşler, Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı'ya turizme katkılarından dolayı plaket verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulhekin Ayhan Ayhan Boyacı Mehmet İşler Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title