Haberler

Estp'den "Halep Ölüyor" Çağrısı

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Halep’te yaşanan katliam ve açlığa mahkûm edilen yüzbinlerce Müslüman için dua ve destek için çağrısında bulundu.

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Halep'te yaşanan katliam ve açlığa mahküm edilen yüzbinlerce Müslüman için dua ve destek için çağrısında bulundu.

Platform Başkanı A. Mustafa Güvenli yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; "Aylardır abluka altında olan, insani yardım malzemelerinin dahi giriş yapamadığı Halep'te 15 Kasım 2016'dan bu yana dünya tarihinin en ağır bombardımanı ve sivil katliamlarından biri yaşanıyor.

Yeryüzünü kan, gözyaşı, açlık ile sömüren terörist devletlerin seyrettiği Halep katliamı son yüzyılın en büyük acılarından birini yaşamaktadır.

Neredeyse bütün İslam coğrafyasına yayılan yok etme girişimlerinde zalim ve hain devlet adamlarını yanına alarak Haçlı müttefikleri ile Ortadoğu'ya altüst eden, vahşi kapitalizmin doyumsuz iştahlarına yem edilen insanlar karşısında insanlık dilsiz şeytana dönmüştür.

Yaşanan katliamlarda Suriye'de rejim güçlerinin ülkenin kuzeyindeki Halep'e düzenlediği yoğun saldırılar sonrası sokaklar cesetlerle dolmuş durumda.

Gelen bilgilere göre Halep'te 300 bin sivil 30 kilometrekareye sıkışmış durumda. 93 gündür insani yardımın gitmediği Halep'te 300 bin kişiye 6 doktor, 0 hastane, 0 sağlık sağlık merkezi ve 3 fırın kalmış durumda.

Bunun anlamı şudur; Halep ölüyor!

Müslüman ili Halep yerle bir ediliyor. Dünyanın gözleri önünde Halep ölüyor. Koskoca bir tarih, koskoca bir medeniyet savaş tacirlerine kurban gidiyor. Tarih şahittir ki yıkılan sadece Halep değil insanlığın vicdanıdır… O coğrafya bizim gönlümüzün, yüreğimizin şehirleridir. Şurası bilinmelidir ki; ellerinizde Haleplilerin kanı var artık. Bir gün o kanın bir feryadı olacak ve boğacaktır sizi.

Hiç değilse dua ederek Rabbimizden kendimiz içinde yardım dualarımızın kabulünü isteyelim.

Alvarlı Efe Hazretleri'nin dediği gibi;

Ümmeti Muhammed oldu perişan

Eşrafı mahvoldu kalmadı Zişan

Ey vahidi mutlak sensin keremşan

Ey keremler kanı merhamet buyur" - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Yerel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title