Haberler

Esogü'de 'Türkiye'de Tarım Öğretiminin 168. Yılı' Kutlama Etkinliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Dekanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin, Türkiye’de tarım öğretiminin başlamasının 168. yılı dolayısıyla ortaklaşa düzenlediği etkinlik, ESOGÜ Ali Numan Kıraç Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Dekanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nin, Türkiye'de tarım öğretiminin başlamasının 168. yılı dolayısıyla ortaklaşa düzenlediği etkinlik, ESOGÜ Ali Numan Kıraç Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Koç, yaptığı konuşmada, Türkiye'de ziraat mühendislerinin tarımsal üretimin artmasına katkıda bulunduğunu belirtirken, ülkede verilen ziraat eğitiminin dünyadaki teknolojiyi takip edecek ve bu teknolojilere katkıda bulunabilecek seviyede olduğunu söyledi. Ülkemizde sürdürülebilir tarım politikaları geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ali Koç, bu konuda en büyük görevin de ziraat mühendislerine düştüğünü kaydetti. ESOGÜ Ziraat Fakültesi'nin gelişimini sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Ali Koç, Türkiye'nin ilk Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün kurulduğu yerde faaliyet göstermelerinin fakülte olarak kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini de sözlerine ekledi.

ESOGÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri adına konuşan Zait Tosun, fakültelerinin kendilerini ülke sorunlarına çözümler üretecek ve dünyadaki meslektaşlarıyla rekabet edebilecek şekilde yetiştirdiğini söyledi.

Öncü Çiftçiler adına konuşan Reyhan Gümüş, Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nda Türkiye Birincisi olmasının ardından, ödül olarak aldığı maddi destek yardımıyla kurduğu işletmeyi ve burada yaptığı çalışmaları anlattı. Kendisi gibi hayalleri olanlara seslenen Reyhan Gümüş "Amaçlarınızı ve hedeflerinizi hayallerinizde bırakmayın" dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Mahmut İzzet Erol da, ziraat mühendisliği gibi köklü bir mesleğin mensubu olduğu için gurur duyduğunu belirtti. Mahmut İzzet Erol Eskişehir'de tarım alanında önemli mesafeler kat edildiğini ancak daha yapılacak işler olduğunu ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Halil Çankaya ise, ESOGÜ Ziraat Fakültesi ile yan yana olmanın kendileri açısından büyük bir şans olduğunu belirterek; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün üniversitede üretilen bilimsel bilgiyi sahaya yansıttığını söyledi. Müdürlük çalışanlarının eğitimi konusunda yürüttükleri faaliyetleri de anlatan Dr. Halil Çankaya, tarım işinde çok sayıda paydaş olduğunu belirterek, işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Tarım üreticilerinin vahşi bir anlayışla "Üretelim de nasıl olursa olsun" dememesi gerektiğini ifade eden Dr. Halil Çankaya, organik ürünler ve iyi tarım uygulamalarının varlığını hatırlattı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak ESOGÜ Ziraat Fakültesi öğrencilerine bir program dahilinde kapılarının her zaman açık olduğunu ifade eden Dr. Halil Çankaya, genç ziraatçilere pratik eksiklerini gidermede yardımcı olabileceklerini söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Ziraat Fakültesi'nin nispeten genç olmasına ve fiziki problemler yaşamasına rağmen önemli bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Hem öğrenci hem de uygulamacıların vahşi bir rekabet ortamına hazırlıklı olarak yetiştirilmesi gereğine işaret eden Prof. Dr. Hasan Gönen, verimli ovalara sahip bir şehir olan Eskişehir'de ziraat uygulamaları ve eğitimine önem verilmesi gereğine de dikkat çekti.

Türkiye'de tarım öğretiminin başlamasının 168. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlik Bilecik Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahri Altay'ın verdiği "Eskişehir Tarımına Emeği Geçenler" konulu konferansla devam etti. Prof. Dr. Fahri Altay konuşmasında Sazova Tohum Islah İstasyonu'nun 1925'teki kuruluşundan başlayarak, Eskişehir ziraatçılığının 89 yıllık tarihini ve bu süre boyunca çalışmalarıyla öne çıkan kişileri anlattı. Ali Numan Kıraç'ın Eskişehir tarımına emeği geçenler arasında zaten yeterince bilindiğini belirten Prof. Dr. Fahri Altay, bu nedenle en az onun kadar emeği geçmesine karşın isimleri hatırlanmayan ziraatçılardan bahsetmek istediğini söyledi. Prof. Dr. Fahri Altay konuşmasında sırasıyla "Türk Tohumculuğunun Babası" olarak bilinen Emcet Yektay ile Eskişehir tarımına önemli hizmetlerde bulunan Rıfat Gerek ve Turhan Atay'ı tanıttı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Etkinlik ESOGÜ Ziraat Fakültesi'nde 2013 yılında profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanlarını alanlar ile doktora ve yüksek lisanslarını tamamlayanlara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Mühendisleri Odası Halil Çankaya Türkiye Yerel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title