Haberler

Eşbaşkan Özdemir: Batman'ı Engelsiz Hale Getireceğiz

Güncelleme:

Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, "Engelliler için engelsiz bir şekilde dizayn etmeye çalışacağız" dedi.

Batman Üniversitesi'nin düzenlediği 2. Uluslar arası Engelliler Beden Eğitimi ve Spor Kongresinde konuşan Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, "Engelli yurttaşlarımızı ya bir etkinlikte ya da yılın sadece bir haftasında hatırlamanın ötesinde kenti engelsiz bir şekilde dizayn etmeye çalışacağız" dedi.

Batman Üniversitesi'nde düzenlenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekolu 2. Uluslalarası Engelliler Beden Eğitimi ve Spor Kongresine Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir'in yanı sıra Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Üniversitesi Rektorü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Batman Engelliler Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gezici, Kongre Başkanı Yrd. Doç. Dr. H. Murat Şahin katıldı.

Kongrede konuşan Eşbaşkan Sabri Özdemir engellerin fiziksel değil zihinlerde aşılması gerektiğini ifade ederek, kongreyi Batman'da düzenledikleri için Batman Üniversitesi Rektörü Abdulselam Uluçam, üniversite yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

'ENGELLİLER İÇİN MEKANLAR YARATAMADIK'

Bir kentin gelişmişlik göstergelerinden en önemli kriterinin engelli yurttaşların kenti veya sosyal yaşamı ne oranda kullandıkları ve bunlar için yapılan düzenlemelerle ölçüldüğüne dikkat çeken Eşbaşkan Özdemir,

"Avrupa Ülkeleri ve bölgemize bakıldığında çok ciddi faklılıkların olduğu görülmektedir. Dışarıdan Batmana ve bölgemize gelen bir misafir kentte engellilerin olmadığı gibi yanlış bir algıya sahip olacaktır.

Gelişmiş ülkelerde ve kentlerde ise engellilerin hayatın her alanında olduğu görülmektedir. Bizler engellileri evlere hapsettiğimizden dolayı onlara yönelik dışarıda uygun mekanları ve ortamlar yaratmadığımızdan sosyal alanı kullanamamaktadırlar" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Üniversitesi Yılmaz Arslan Sabri Özdemir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title