Haberler

Erzurum'da Kültür Sanat

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Uçurtmanın Kuyruğu" ve "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı oyunları seyirciyle buluşturacak.

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Uçurtmanın Kuyruğu" ve "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı oyunları seyirciyle buluşturacak.

Savaş Dinçel'in yazdığı, Semih Çelenk'in yönettiği "Uçurtmanın Kuyruğu" adlı oyunda, Levent Aras ve Emrah Keskin rol alıyor.

Dekor tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını İzzettin Biçer, kostüm tasarımını Funda Karasaç'ın üstlendiği oyunda, kendisini geliştirememiş, bireyselleşememiş ve baba gölgesinde kalmış bir insanın geçmişe dönerek, kendi travmalarıyla yüzleşmesi anlatılıyor.

Oyun, yarın saat 19.30'da, cumartesi günü ise 14.00 ile 19.30 saatlerinde tiyatroseverlerle buluşturulacak.

- "Alaaddin'in Sihirli Lambası"

Turgay Yıldız'ın anonimden oyunlaştırdığı, Arif Atalay'ın yönettiği "Alaaddin'in Sihirli Lambası" oyununda, Taner Köse, Kübra Tığtepe, Melike Durak Aras, Emre Yılmaz, Ömer Menteşe, Samet Talaymanf, Ayçin Güvercin, Serkan Yanar, Gülsüm Yalçın, Kadir Çelik, Eymen Atalay, Mert Can Polat, Bilal Hüseyinoğlu, Hilmi Yükseloğlu ve Hakkı Yılmaz rol alıyor.

Enes Özgeriş'in ışık kumanda, Hakan Babaoğlu'nun sahne amirliğini, Selim Cinisli'nin dekor, Ceren Karahan'ın kostüm ve Duran Güngör'ün ışık tasarımlarını üstlendiği oyunun konusu şöyle:

"Annesi ile yoksulluk içinde yaşayan Alaaddin'in karşısına bir anda on parmağında on marifet olan bir cin çıkar. Bu sırada kral kızını evlendirecek bir aday aramaktadır. Alaaddin ise prensesi rüyasında görür ve ona karşı sevgiyle dolar ancak Alaaddin tek başına prensesin sevgisini kazanmak istemektedir. Bakalım Alaaddin cinin yardımı olmadan kralı ve prensesi etkileyebilecek mi?"

Oyun, 15-18 Şubat tarihlerinde saat 14.00'te sahnelenecek.

Erzurum Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinde de 14-15 Şubat'ta saat 10.00 ile 18.00 arasında "Erzurum halk oyunları ve Erzurum barı" eğitimi verilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Semih Çelenk Savaş Dinçel Erzurum Yerel Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak? 2026 UEFA Avrupa Ligi ile 2027 UEFA Konferans Ligi finalleri nerede oynanacak? #129349 UEFA Ligleri İstanbul'da mı? #9917
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title