Haberler

Erzincan'da "Hoşgeldin Öğretmenim" Projesi

Erzincan’a yeni atanan öğretmenlere ‘Hoşgeldin Öğretmenim’ projesi kapsamında karşılama programı düzenlendi.

Erzincan'a yeni atanan öğretmenlere 'Hoşgeldin Öğretmenim' projesi kapsamında karşılama programı düzenlendi.

Erzincan iline yeni atanan öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Ar-Ge-Eurodesk Erzincan Temas Noktası Temsilcisi Filiz Ekinci ve Ar-Gei üyelerinden Sultan Kefelioğlu karşıladı.Erzincan Eurodesk Temas Noktası Temsilcisi Ekinci Erzincan iline yeni atanan öğretmenlerle yaptığı konuşmada Ar-Ge ve Eurodesk Türkiye Cumhuriyeti, AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluş olduğunu ve bu kuruluşun Erzincan'daki öğretmenlere ve gençlere açtıkları çeşitli kurslarla ilgili bilgi verdi.

Erzincan il Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yaptığı konuşmada ise, "İl milli eğitim müdürlüğü olarak öğretmen arkadaşlarımızla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde 'Hoş geldin Öğretmenim' projesi ile ilimize yeni atanan öğretmenlerimizi, milli eğitim müdürlüğü içerisinde bulunan Ar-Ge birimimiz tarafından onlara mihmandarlık yapmak ve onlara geldikleri zaman yol göstermek maksadıyla 3 yıldan beri yapmış olduğumuz bir proje var ve bu projeyi 81 il içerisinde yapan tek il Erzincan milli eğitim müdürlüğümüzdür. İlimize bu yıl bu atama döneminde 153 öğretmenimiz geldi. 153 öğretmen arkadaşımızın 45'i merkeze diğer geri kalan 108 öğretmenimiz ilçelerimize atandı ve biz aslında 229 öğretmen bekliyorduk ama bu 153 öğretmenimizde bizim için taze bir kan, yeni bir can ve yeni bir nefestir. Herhangi bir sıkıntı yaşamamanız için ve Erzincan'ı tamamı ile tanımanız için uyum seminerlerimiz olacak.İlçelerimizde göreve başlayacak olan öğretmenlerimizden istenilecek olan belgeleri Erzincan merkezindeki milli eğitim müdürlüğüne gelmelerine gerek kalaksızın ilçe milli eğitim müdürlüğüne sunabilirler.Eurodesk de ise 30 yaşa kadar olan öğretmen arkadaşlarımızın Eurodesk ile ilgili olarak tek nokta biziz ve bize bizlere müracaat etmeler halinde yurtdışında öğretmen arkadaşlarımızın çalışma yapabilme imkanları olacak.Bu eğitim kadrosuna katıldığınız ve Erzincan'ı seçtiğiniz için hepinize teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filiz Ekinci Erzincan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title