Haberler

Erdemoğlu Ailesi, depremden etkilenen vatandaşlara bin konutluk proje başlattı

Güncelleme:

Erdemoğlu Ailesi, Adıyaman'ın Besni ilçesinde depremden etkilenen vatandaşlara verilmek üzere bin konutluk projenin çalışmalarına başladı. Proje, depremzedelere destek olmayı ve Besni'nin daha yaşanılabilir bir ilçe olmasını amaçlamaktadır.

Erdemoğlu Ailesi, depremden etkilenen vatandaşlara verilmek üzere bin konutluk projenin çalışmalarına Adıyaman'ın Besni ilçesinde başladı.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli yaşanılan depremlerde Adıyaman'da ağır hasar almış ve binlerce vatandaş hayatını kaybetmişti.

Depremde evlerini kaybeden depremzedelere verilmek üzere Erdemoğlu Ailesi tarafından bin konut yapım projesi başlatılmıştı. Projenin onaylanmasının ardından konut yapım çalışmalarına başlanıldı.

Konutların yapılacağı bölgede incelemelerde bulunan Besni Kaymakamı Çağlar Partal, "6 Şubat depremleri sonrası Erdemoğlu Ailesince yapımı taahhüt edilen bin konut inşaatına başlandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca imar planının onaylanması akabinde sahada çalışmalar başladı. İlçemize her konuda desteklerini esirgemeyen Besni'nin ihyası için hiçbir karşılık beklemeksizin öncü olan Erdemoğlu Ailesi'ne ilçemiz adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca alanın kamulaştırılması ve imar süreçlerinde kolaylaştırıcı çözümler üreten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki, Bakan Yardımcımız Vedad Gürgen ve Valimiz Osman Varol'a şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ise, "Tek gayemiz doğup büyüdüğümüz topraklarda yaşayan hemşerilerimize faydalı olabilmek ve Besni'nin daha yaşanılabilir bir ilçe formunda olmasıdır. Özellikle 6 Şubat depreminin ardından yaşadığımız olumsuz şartları azaltmak için bizlerde bir nebze olsun gayret göstermekteyiz. Erdemoğlu Holding olarak depremin hemen ardından AFAD hesabına 100 milyon TL, nakit para yatırılmıştır. Yine vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere AFAD'a 100 bin metrekare halı, 150 bin adet battaniye teslim edilmiştir. Ayrıca deprem bölgesinde Erdemoğlu çalışanlarının hesaplarına toplam 100 milyon TL nakit para yatırılarak yaraların sarılmasına yardımcı olmaya çalıştık. Besni Kaymakamlığımız ile organizasyon sağlayıp Besni ilçemizde Yapılan konteyner kentin tüm altyapı çalışmalarını sürdürdük. Son olarak ta Besni'mizde depremden etkilenmiş vatandaşlarımıza verilmek üzere bin konutluk bir projenin çalışmalarına bugün itibariyle çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Bu alan içerisinde parklar, bahçeler, spor alanları, eğitim öğretim binaları, cami gibi sosyal alanları bulunmakta, bununla birlikte proje, bölgeye önemli bir yaşam alanı kazandırarak Besni'nin daha yaşanılabilir bir ilçe formunda olmasını arzu ediyoruz. Yapılan bu çalışmaların ilçemizdeki dayanışmayı arttırması ve hayırlı hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Besni Deprem Yerel Yaşam Güncel Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bakmadan Geçme

Ah Leyla Vah Leyla filmi oyuncuları kim? Ah Leyla Vah Leyla filmi konusu, oyuncuları ve Ah Leyla Vah Leyla özeti! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Dünya Hipertansiyon Günü: Hipertansiyon farkındalığı nedir? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 13. bölüm CANLI izleme linki! Aykut Enişte filmi konusu nedir? Aykut Enişte oyuncuları ve Aykut Enişte özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aykut Enişte nerede çekildi? Aykut Enişte konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Aykut Enişte ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Futbolu bırakacağını duyuran Toni Kroos kimdir, nereli, kaç yaşında? Mehmed: Fetihler Sultanı CANLI izle! Mehmed: Fetihler Sultanı 12. Bölüm TRT1 HD izle! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Geçmeyen öksürük nedenleri nelerdir? Öksürük ne zaman tehlikeli olur? Beşiktaş-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş-Trabzonspor maçı şifresiz mi? 22 Mayıs Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Mayıs burç yorumları nedir?
İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title